armani Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 Witam.mam tai problem, może ktoś bedzie wiedział coś na temat nieszczelnych gumek przy wtryskach, a mianowicie: w obie pokrywy przy V6 wchodzą po 3 wtryski na każdą stronę, mi konkretnie oblewa sie z zewnątrz prawa pokrywa,leci przy mocowaniu wtrysków w pokrywę, są tam też takie obwódki, wydaje mi sie że to jest jakieś doszczelnienie. Pytanko moje jest taki czy te gumki można dokupić czy występuje to tylko z całą pokrywą zaworów?
bratpit Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 Raczej z samą pokrywą ale tak na 90% może ktoś potwierdzi
armani Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Opublikowano 14 Listopada 2006 oki,dzieki. a może ktoś wie gdzie można najtaniej taką pokrywe kupic i jakiego rzędu to wydatek
Gość Szubek-line Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 niestety na dzień dzisiejszy tylko cała pokrywa, oddzielnie nie można kupić tych elementów, w ASO pokrywa kosztje około 370zł sztuka. Ostatnio trenowałem ten temat w swoim autku i skończyło się naszczęście tylko na wymianie uszczelki pod pokrywą zaworów też miałem lekkie pocenie ale okazało sie że to delikatnie leciało na te uszczelki z tych czarnych parcianych wężyków które dochodzą do wtrysków. pozdarwiam
bratpit Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 tak jak kolega pisze posprawdzaj węzyki z przelewów tez ostatnio wymieniałem wszystkie. A jeżeli chodzi o uszczelnienie koło wtrysków to najtaniej ale i najgorzej to chyba silicon wysokotemperatutowy
armani Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 no właśnie myślę nad zasylikonowaniem tego na jakiś czas. a co do wężyków to już wymieniłem jakiś czas temu.
geri74 Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 Witam.mam tai problem, może ktoś bedzie wiedział coś na temat nieszczelnych gumek przy wtryskach, a mianowicie: w obie pokrywy przy V6 wchodzą po 3 wtryski na każdą stronę, mi konkretnie oblewa sie z zewnątrz prawa pokrywa,leci przy mocowaniu wtrysków w pokrywę, są tam też takie obwódki, wydaje mi sie że to jest jakieś doszczelnienie. Pytanko moje jest taki czy te gumki można dokupić czy występuje to tylko z całą pokrywą zaworów? tylko z całą pokrywą niestety. ale mi mechanik jakoś same uszczelki dorobił i działa:)
armani Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 Ja dziś jednak zasilikonowałem dookoła wtryski na pokrywie i teraz czekam na efekt.jutro jade w traskę,jak wróce od razu zaglądam pod maskę Jak patent sie powiedzie to sie pochwalę, może komuś się kiedyś przyda
Rekomendowane odpowiedzi