strzala_123 Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam, tak jak w temacie podczas zsuwania szyb elektrycznych trochę mi popiskuje co jest bardzo denerwujące. Macie pomysł jak temu zapobiec? Pozdrawiam Paweł vel Strzała PS Jeśli temat w złym miejscu proszę modów o nie kasowanie a przesunięcie. Pozdrawiam
bialy986 Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Kolego,były już podobne tematy http://a4-klub.pl/nadwozie-14/all-piszczaca-szyba-121069/#post1455912 http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/b5-aff-piszczaca-przednia-lewa-elektryczna-szyba-30512/ Może coś pomoże.Też mam to u siebie i jest denerwujące,tymbardziej że boję się że porysuje szybę.Problem znika ale tylko na chwilę jak się szyby umyje:kwasny:
teeree Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 u mnie przez 2 lata piszczaly wszystkie 4 szybki, coraz bardziej mnie to denerwowało, az do momentu, wysprejowania uszczelek po ktores tam zimie mialem spreja do uszczelek zeby nie przymarzaly, cos chyba podobnego do silikon w spreju, popsikalem na uszczelki(tez z meszkiem) tam gdzie szyba sie chowa, i od tamtej pory cisza, dodam ze zanim popsikalem, ten meszek byl taki szorstki/twardy, po popsikaniu zmiekl, i jest ok,
bialy986 Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 A po użyciu tego spreyu nie miałeś tłustych szyb?Mam gdzieś taki szprej do uszczelek(przed zimą smaruje),sprawdzę czy pomoże:eusathink:
teeree Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 A po użyciu tego spreyu nie miałeś tłustych szyb?Mam gdzieś taki szprej do uszczelek(przed zimą smaruje),sprawdzę czy pomoże:eusathink: miałem:) , w miejscu do którego upusclem szybe, z zewnetrznej strony było widac na wysokosci 1cm, kurz sie czepaił, ale tragednii nie bylo, wazne ze nie piszczy, poza tym to tluste z czasem zniknie, (zrób sobie próbe na jednej szybie, )
Danek75 Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zdejmij boczek drzwi, popsikaj na rolki i linki WD-40. Psiknij też na całej długości ślizgu szyby - tą rynienkę w drzwiach. I powinno byc po problemie
Rekomendowane odpowiedzi