Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 B8 Avant 3.0 TDI, ~320PS ~640NM - pierwsza strona po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tez miałem sporo roboty :wink:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie. Więc wiesz co się tam dzieje. Ale porównując ceny za sprzęt u konkurencji poświęcę kilka godzin na porządek w kabelkach i sam poprawię to co mi się nie podoba.

Opublikowano

No właśnie. Więc wiesz co się tam dzieje. Ale porównując ceny za sprzęt u konkurencji poświęcę kilka godzin na porządek w kabelkach i sam poprawię to co mi się nie podoba.

bylem ostatnio na aktualizacji map, uwalila sie jednostka, naprawiaja, mam nadzieje, ze dzisiaj do odbioru:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie u nich jestem i instaluja sprzęt. Decyzja uległa zmianie i jednak będzie 3g plus. Mam tylko nadzieję że nic nie padnie bo wtedy to chyba w tv o mnie usłyszycie.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Opublikowano
No właśnie u nich jestem i instaluja sprzęt. Decyzja uległa zmianie i jednak będzie 3g plus. Mam tylko nadzieję że nic nie padnie bo wtedy to chyba w tv o mnie usłyszycie.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Ja w dalszym ciągu czekam na jednostkę, podobno padła płyta główna :facepalm: za pół godziny podobno się okaże czy ruszyła:facepalm: masakra

Opublikowano
  • Autor

No było ciekawie. Wszystko poszło sprawnie tylko po komponencie znowu nie było dźwięku. Kolejne 3y godziny upgreadów i nic. Okazało sie że swiatłowód jest źle podpiety. Jak juz to poszło to nie dało się wszystkiego poprawnie zakodować i błędy poznikały dopiero po wymianie geatewaya. Oczywiście aso już było nieczynne i jutro jadę zdjąć z niego komponent w wawie. W drodze powrotnej nie działało mi żadne podswietlanie, obrotomierz, brak muzy, na fisie napis FAULT. Jedynie działał telefon bt i nawigacja która mnie raczyła łamaną polszczyzną. A poza tym graficznie wygląda super i wszystko jest naprawdę ładnie animowane. Jutro czeka mnie komponent i trochę zabawy z vagiem.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

---------- Post dopisany at 16:52 ---------- Poprzedni post napisany at 00:10 ----------

Komponent zdjety ale są nastepne problemy. Zwarcie na radiu i ledwo odbiera. Trzeszczy itp. Błędy poduszki bo prawdopodobnie nie podpieli wylacznika. Co za partacze to się w d*pie nie mieści. Chyba założę konta na wszystkich mozliwych forach i zrobię im odpowiednią reklamę.

Opublikowano
No było ciekawie. Wszystko poszło sprawnie tylko po komponencie znowu nie było dźwięku. Kolejne 3y godziny upgreadów i nic. Okazało sie że swiatłowód jest źle podpiety. Jak juz to poszło to nie dało się wszystkiego poprawnie zakodować i błędy poznikały dopiero po wymianie geatewaya. Oczywiście aso już było nieczynne i jutro jadę zdjąć z niego komponent w wawie. W drodze powrotnej nie działało mi żadne podswietlanie, obrotomierz, brak muzy, na fisie napis FAULT. Jedynie działał telefon bt i nawigacja która mnie raczyła łamaną polszczyzną. A poza tym graficznie wygląda super i wszystko jest naprawdę ładnie animowane. Jutro czeka mnie komponent i trochę zabawy z vagiem.

---------- Post dopisany at 16:52 ---------- Poprzedni post napisany at 00:10 ----------

Komponent zdjety ale są nastepne problemy. Zwarcie na radiu i ledwo odbiera. Trzeszczy itp. Błędy poduszki bo prawdopodobnie nie podpieli wylacznika. Co za partacze to się w d*pie nie mieści. Chyba założę konta na wszystkich mozliwych forach i zrobię im odpowiednią reklamę.

Firma kasuje nie małe pieniądze. A potem taki cyrk. Jak ktoś się zabiera za takie usługi to powinien mieć to opanowane.:thumbdown:

Opublikowano

To ci @milart tylko współczuć :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Jak na razie ogarnąłem zielone menu i pouruchamiałem wszystkie funkcje typu monitor ciśnienia opon, drive select, poziom oleju itp. Teraz muszę wypić browarek i wieczorem biorę się dalej za robienie porządków. Najbardziej wkurza mnie radio. Błąd jest następujący:

Address 56: Radio Labels: None

Control Module Part Number: 4G0 035 053 F HW: 4G0 035 053

Component and/or Version: Radio U Basic H51 0122

Software Coding: 010005010000000001

Work Shop Code: WSC 12345 123 12345

VCID: 214DE1B78159

1 Fault Found:

02981 - Connection between Radio and Impedance Converter 1

011 - Open Circuit

Freeze Frame:

Fault Status: 01101011

Fault Priority: 5

Fault Frequency: 1

Reset counter: 187

Mileage: 108783 km

Time Indication: 0

Date: 2013.08.24

Time: 16:24:05

Freeze Frame:

Voltage: 13.70 V

Co do poduchy to obstawiam że leszcze nie podpięli złączki pod przycisk wyłącznika. To akurat będzie łatwo sprawdzić.

---------- Post dopisany at 18:05 ---------- Poprzedni post napisany at 18:02 ----------

No i oczywiście nie podłączyli mi aux-in z podłokietnika. No roboty w ch....

---------- Post dopisany at 21:44 ---------- Poprzedni post napisany at 18:05 ----------

Oczywiście nie był podłączony przewód od wyłącznika poduchy i podświetlania nóg pasażera. Stąd błąd poduszki. Z radiem jest dziwna historia bo podłączyłem odwrotnie antenę i na chwilę wszystko zaczęło ładnie grać. ALE wystarczy, że zamknę klapę bagażnika i robi się c**jnia. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?

Opublikowano

Kolega DKG z Bełchatowa zakładał mi MMi 3g wszystko było i jest ok , a ty masz taki cyrk :facepalm:

Opublikowano
  • Autor
Kolega DKG z Bełchatowa zakładał mi MMi 3g wszystko było i jest ok , a ty masz taki cyrk :facepalm:

To jakiś CURWA KYRK:facepalm:

---------- Post dopisany at 21:56 ---------- Poprzedni post napisany at 21:51 ----------

A teraz kilka pytań

1. Co to może być z tym radiem? (otwarta klapa lux, zamknięta lipa)?

2. Jak zakodować wyświetlanie informacji na mmi z klimy po ruszeniu pokrętłem?

3. Jak zakodować aux in żeby pojawił się w media?

Opublikowano

1. Z radiem może przewody do wzmacniacza antenowego, u mnie po montażu radio jest ok, natomiast problem mam z kluczykiem, łapie mi przy samym aucie

2. wyświetlanie info z klimy, 2 możliwości - 1. wymiana na klimatronik poliftowy 2. zakodować ogrzewanie postojowe

3. aux in trzeba uruchomić w zielonym menu

powodzenia

Opublikowano
  • Autor
1. Z radiem może przewody do wzmacniacza antenowego, u mnie po montażu radio jest ok, natomiast problem mam z kluczykiem, łapie mi przy samym aucie

2. wyświetlanie info z klimy, 2 możliwości - 1. wymiana na klimatronik poliftowy 2. zakodować ogrzewanie postojowe

powodzenia

Też obstawiam problem między wzmacniaczem a radiem. Komunikat błędu tez to sugeruje.

Ogrzewanie postojowe mam fabrycznie i od razu zakodowałem.

Kojarzysz może gdzie w zielonym menu jest aux?

Opublikowano
  • Autor

Myślę że nie tyle chodzi o brak doświadczenia co olewcze podejście do klienta.

Opublikowano

powodzenia

Też obstawiam problem między wzmacniaczem a radiem. Komunikat błędu tez to sugeruje.

Ogrzewanie postojowe mam fabrycznie i od razu zakodowałem.

Kojarzysz może gdzie w zielonym menu jest aux?

Teraz nie bardzo pamiętam, mam nadzieję, ze jutro odbiore swoją jednostkę (tzn. inna, moja umarła) jak przejrzę zielone menu, to sobie przypomnę:wink:

Opublikowano
  • Autor
Teraz nie bardzo pamiętam, mam nadzieję, ze jutro odbiore swoją jednostkę (tzn. inna, moja umarła) jak przejrzę zielone menu, to sobie przypomnę:wink:

Ok to daj znać. W plusie pozmieniali sporo nazw a nie chcę strzelać na ślepo. Drive Select to np. charisma itp itd

Opublikowano
  • Autor

Pisząc że mi nie wyświetla info z klimy oczywiscie chodziło o to że nie pokazuje na wyświetlaczu temperatury itp. Ustawienia typu ogrzewanie postojowe, synchronizacja, wentylacja itp działają jak należy. Chodzi mi o brak animowanych komunikatów z boku ekranu przy zmianie temperatury. Jakiś pomysł koledzy?

Opublikowano

klimatronik musisz zakodować

w byte 0---> sprawdz 4 i piąty bajt :wink:

nie zapomnij o resecie MMI...