darooo Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Proszę o analizę logów mojego nowego nabytku Wszystkie próby robione bez klimy i radia, tylko światła i zwykły nawiew (wyjątkiem jest druga 011 gdzie chodzi klima). Ogólnie zdziwiłem się jak zobaczyłem dziś korekcje po podczas kupna pierwsze trzy nie przekraczały 0,3-0,4 wyjątkiem był ostatni który wahał się w granicach +0,7 +0,9 to dziś takie wahnięcia miała 2 i 4. Przy okazji logów mam pytania: 1. EGR, czy pracuje poprawnie? Autkiem minimalnie zabuja przy gaszeniu. Dźwignia sterowania idzie wygięta i z tego co widziałem inne foto muszę mieć skrzywioną podstawę mocowania "mini gruszki" - chyba, że to jakiś specjalny zabieg ? I trzecie pytanie, wyciek który widać na zdjęciu pojawił się ledwo po 5 km jazdy od umycia, sama wymiana oringu pomoże? 2. Poprzedni właściciel coś wspomniał, że przepływka może lekko nie domagać. Mam alkohol izopropylowy w sprayu (kontakt s), może umyć ją trochę? 3. Mechanik mówi, że w górnej partii obrotów nie ciągnie jak powinna, dla mnie ok wręcz stwierdził bym, że czasami w dolnej partii jest słabiej tylko nie wiem czy mi się wydaje bo np. za szybko zmianie bieg i lekko go przyduszę czy co... Statyczne: Grupy: 023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 015 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 012 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Dynamiczne: Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 014 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 018 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 020 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM BS: Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM W niedalekiej przyszłości zamierzam wybić kata i zrobić wirusa, jakieś przeciwwskazania?
spanky Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 jest ok , wymien filtr powietrza jak dawno nie wymieniales
darooo Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Opublikowano 15 Lipca 2012 jest ok , wymien filtr powietrza jak dawno nie wymieniales Filtr wymienię, w sumie jeszcze tam nie patrzyłem. EGR działa? Czyli tylko go uszczelnię i wsio? Bo coś tam niby zabuja przy zgaszeniu ale tragedii nie ma (poduszki niby ok). Przepływki nie dotykać alkoholem izopropylowym? Bo na logach widać, że czasami obroty skoczą z 882 na ~860 RPM.
Rekomendowane odpowiedzi