Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dbać o auto można jak się ma własny garaż, bo inaczej nie ma to mniejszego sensu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ha!

Popieram, to nasze polskie obijanie jest okropne... ale jak widziałem to, co się działo w Barcelonie lub w Paryżu, to każdego z wyżej wpisanych Szanownych Kolegów wprawiło by w palpitację. Tam... chcielibyście aby całe Wasze problemy polegały na lekkich puknięciach drzwi.

Tam jest chyba ideologia, że zderzak jest po to, by zderzał... no i każdy się przesuwa, popychając auto o kilka centymetrów...

No i rano w środmieściu Barcelony obudził mnie dźwięk głuchego uderzania o blachę auta... dzieci grały w piłkę, a bramką była jakaś całkiem nowa fura.

Ja bym tam nigdy nie zostawił swego auta :)

Opublikowano

wlasnie jak stawiam firmowy to blisko niego a jak prywatny to z dala od niego :evil: :evil: :evil:

Opublikowano

Barcelona jak Barcelona ... w Neapolu to dopiero jazda :naughty:

Jak bede następnym razem porobie foty :decayed:

Opublikowano

heheheh.widzialem jak sie parkuje w barcelonie :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

No hiszpania, to prawdziwe miszcze. Kiedyś patrze, a tu fura zaparkowana na środku krzyżówki na tym trójkącie z zebry. Z naprzeciwka zbliża się radiowóz, no to czekam i patrze jak zaraz mandacik wymalują klientowi, a oni poprostu sobie zaparkowali obok niego na tym trójkącie i poszli do knajpy! Tam wiara na równym terenie celowo zostawia auta na luzie i bez hamulca na prostych kołach, aby w razie czego sobie swoim samochodem przepchnąć kawałek i wjechać. Kompletnie inna mentalność, jak ktoś parkuje w miejscu z napisem 'nie zastawiac wjazdu' to zostawia furę otwartą bardzo często z kluczykami w stacyjce. (Palencia - Castillia i Leon)

Opublikowano

dokladnie tak jak mowisz.ja jak kiedys bylem w sloweni to zostawialem samochod odpalony i szedlem do sklepu,przychodzilem za jakis czas i jechalem dalej.tu gdzie teraz mieszkam wszyscy co maja wille,to kolo niej leza albo kola zimowe ale jakies bagazniki i nikt tego nie rusza :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: az niemozliwe :evil:

Opublikowano

Nie chodziło mi konkretnie o samo mycie auta, bo myć trzeba, żeby "jakoś" wyglądało. Tylko zastanawiałem się nad sensem, polerowania, woskowania i tych innych zabiegów upiększających, bo troszkę śmiesznie wygląda wypucowane i wypolerowane auto, które z każdej strony jest poobijane, a nawet powgniatane.

To tak jakby, kazać 80-letniej babci nakładać jakieś pudry, szminki i inne tego typu chemikalia, bo chyba sami przyznacie, że zabawnie by to wyglądało :)

Opublikowano

widoczne wgnioty, czy duże obtarcia trzeba naprawić i po krzyku. jeździsz tak pośrupanym autem?? mi by było wstyd!!!! wygląd auta świadczy o właścicielu i sposobie użytkowania-marne auto,marny właściciel.

Opublikowano

widoczne wgnioty, czy duże obtarcia trzeba naprawić i po krzyku. jeździsz tak pośrupanym autem?? mi by było wstyd!!!! wygląd auta świadczy o właścicielu i sposobie użytkowania-marne auto,marny właściciel.

Wybacz, ale jakbym miał co chwile jezdzić do blacharza i lakiernika to w mig bym wydał więcej kasy niż to auto jest warte. Rozumiem, że Twoje auto jesty idelane, bez rysek i wgnieceń, bo jego właściciel jest super - nie taki "marny" jak ja :disgust:

Opublikowano

oczywiscie że mam odpryski i ryski (bez wgniotów) w końcu to 12 letnie auto, ale staram się żeby nie pogłębiać tego stanu-ta sugestia nie była skierowana bezposrednio do Ciebie , więc nie obrażaj się :sesese:

Opublikowano

oczywiscie że mam odpryski i ryski (bez wgniotów) w końcu to 12 letnie auto, ale staram się żeby nie pogłębiać tego stanu-ta sugestia nie była skierowana bezposrednio do Ciebie , więc nie obrażaj się :sesese:

Wybaczam :)