johnnythebest Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Podczas postoju przy włączonym silniku ruszam szybko kierownicą na boki i słyszę jak maglownica się tłucze. Plus jest taki że nie cieknie. Sprawdzałem przeguby, końcówki drążków i wszystko jest OK. Powiedzcie mi czy mam się już czymś martwić? Czy zagraża to już bezpieczeństwu jazdy, muszę to już wymieniać czy puki jest sucha można jeździć dalej?
Lukasz_N Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 To czy zagraza bezpieczenstwu to juz musisz sam ocenic. Generalnie wysztkie problemy z ukladem kierowniczym maja jakis wplyw na bezpieczenstwo. Jest luz na kierownicy? Bo skoro tlucze to na pewno luz jaki musi byc. A jak duzy to musisz sam ocenic bo na forum nikt Ci tego nie powie. Jesli musisz machac kierwonica w lewo i prawo zeby moc w miare prosto jechac to magiel juz raczej do RG. Od biedy mozna sprobowac pobawic sie ze sruba regulacyjna w maglu.
Pan-Paluch Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Ja bym sprawdził od razu te stukanie, u mnie najpierw stukało a później padło wspomaganie i prawie pompę rozwaliło. Żadna przyjemność z jazdy a koszty naprawy mogą wzrosnąć.
Rekomendowane odpowiedzi