Gienek79 Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam, Zakupiłem interfejs od Viakena Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji. Próbuję wykonać instrukcję: Wybieramy Grupę 15 Airbag Następnie 10 Adaptacje Ustawiamy kanał 01 i dajemy READ powinien nam się wyświetlić aktualny stan poduszki W celu dezaktywacji zmieniamy domyślną wartość na 1, klikamy SAVE i już możemy bezpiecznie przewozić dzieciątko na przednim siedzeniu, Używając programu Polski Vag 4.9 nie mogę zapisać nowej wartości na kanale 1 (aktualna wartość jest 0). Używając Vag Com 409 dostaję error: channel not available. Proszę o pomoc i radę w czym jest problem. Czy to za słaby interfejs, czy należy użyć innego programu?
Gienek79 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Opublikowano 29 Lipca 2012 Zainstalowałem i niestety nadal to samo. <br /><br />
wrclaguna Opublikowano 29 Lipca 2012 Opublikowano 29 Lipca 2012 Do poczytania tu http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-instalacja-przelacznika-deaktywacji-poduszki-pasazera-99319/index7.html
Gienek79 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Opublikowano 29 Lipca 2012 Oczywiście zapoznałem się z tym wątkiem. Ja nie chcę montować wyłącznika, tylko wyłączyć poduszkę za pomocą interfejsu. Z ostatniej strony wynika, że komuś udało się przeprowadzić adaptację zwykłym OBDII. Mi się nie udaje. Czy rozwiązaniem są drogie skanery diagnostyczne, które umożliwiają aaptacje?
Gienek79 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 Czy to jest spowodowane tym, że ECU tego nie obsługuje?
Rekomendowane odpowiedzi