Skocz do zawartości
IGNOROWANY

błąd 550 - kontrola staru wtrysku - jak odpalić auto? PILNE!!! A4 B5 AFN AVANT 96r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

Jestem dzisiaj po rozbiórce mojej A4 i okazało się że: rozrząd - nie jest przestawiony (jest na znakach), przekaźniki - dobre, elektrozawór na pompie- dobry (był podmieniany tak jak i przekaźniki),

Pompa odpala na "PLAK-u" ale gdy się wypali to gaśnie, po zluzowaniu nakrętek na wtryskach z żadnego nie cieknie :(

Wniosek nasuwa się jeden ..... ehhh.... pompa do regeneracji :(

Pozdrawiam

Opublikowano

jestem na 99%pewien ze stanal tloczek w pompie jak przyspawany,zdejmij nastawnik dawki paliwa

Opublikowano

Patryk a ja daje 1 % że w filtrze nie ma paliwa i sprawdziłbym filtr ewentualnie podał paliwo osobno na pompę jak to nie pomoże to masz rację :wink:

Opublikowano

Witam

Pompa wróciła od "pompiarza". Posprawdzał na wszystkie możliwe sposoby i...... pompa jest OK! Wszystko pięknie pracuje(nie dostała paliwa więc nie podała na wtryski). Koszt przeglądu 120zł.

Niczemu nie jest winna. Nie wiem czy teraz się cieszyć czy nie ;)

Muszę teraz doszukać się przyczyny dlaczego ona nie dostaje paliwa?

Zaczynam się zastanawiać czy najprostsze rozwiązanie nie jest w tym przypadku najbardziej prawdopodobne tj. wymiana filtra.

Dzisiaj zabieramy się za składanie, damy nowy filterek i zobaczymy co dalej.

Jeżeli faktycznie to okaże się filtr to jak to możliwe że stało się to tak nagle? :(

A może znacie jeszcze jakieś przekaźniki odpowiedzialne za doprowadzenie paliwa do pompy?

Ja sprawdzałem te przy komputerku pod maską i są OK.

Dziękuje Wszystkim za zainteresowanie i podpowiedzi.

Proszę o kolejne :)

Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 14:45 ---------- Poprzedni post napisany at 14:12 ----------

Jeszcze mam takie pytanko związane z elektrozaworem na pompie.

Jak przekręcam kluczyk w stacyjce na poz 1 to elektrozawór dostaje prąd bo sprawdzałem na żarówce, ale po jakiś 5-6 sek gaśnie.

Pytanie czy prąd na tym elektrozaworku ma być cały czas, czy tylko przy starcie?

Opublikowano

co do elektrozaworu prąd pojawia się tylko na chwilę

czyli miałem racje że fitr nie miał pewnie paliwa i od razu ci powiem że miałem ostatnio przypadek passat b5 dałęm mu w gaz na trzecim biegu i się zapowietrzył i przyczyną tego stanu rzeczy były przewody paliwowe słabo drożne idące od zbiornika do silnika

Opublikowano

Witam

Udało się, autko zapaliło. Wychodzi na to że "goldik" dając 1% wygrał bezwarunkowo. Faktycznie musiał się jakoś zapowietrzyć, w jaki sposób dalej nie wiem ale ważne że chodzi.

Dostał nowy pasek rozrządu i filtr paliwa.

Po podpięciu vag-a wygląda na to że został tylko kąt wyprzedzenia do regulacji bo teraz ma 053-055 deczko opóźniony

ale to pewnie przez demontaż i montaż pompy.

Bardzo dziękuje za podpowiedzi i rady.

"goldik" - wielkie pokłony dla Ciebie!!!

P.S. szkoda że od początku nie zrobiłem wymiany filtra i odpowietrzenia pompy, no cóż człowiek uczy się na błędach ;)

Pozdrawiam i życzę jak najmniej kłopotów z furkami ;)

Opublikowano

goldik miałes nosa....;-)

Opublikowano

Przemku miałem kiedyś podobny problem i też dwa dni szukałęm przyczyny a zmyliło mnie to że na wtryskach lało się delikatnie paliwo i też i podłączałem vaga sprawdzałem rozrząd aż w końcu zobaczyłem że odpalił na plaka i już wiedziałęm że coś jest z paliwem i był filtr paliwa pusty na koniec tematu dodam zostaw kąt wtrysku spokoju masz dobry jeden czy dwa stopnie różnicy nie robią a jak ci się jeszcze kiedyś ten problem zdarzy to trzeba będzie przyjrzeć się przewodom paliwowym od zbiornika tak jak napisałęm wcześniej cieszę się że mogłem pomóc :wink: