Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dylemat po chipie w renomowanym zakladzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich..mam maly dylemat ale oczywiscie po kolei.bylem kilka tygodni temu w pewnej renomowanej firmie ktora chipuje auta,oczywiscie pelen profesjonalizm.posprawdzali turbawke itd no i wgrali nowa mape,po wgraniu schamowali i wyszlo 157koni i 370 niutonow.troche sie panowie zdziwili bo powiedzieli mi ze wgrali mi progaram gdzie w tych modelach po wirusie wychodzilo 170 koni i 400 niutow no ale bylem zadowolony z tego co mam.zdziwilem sie tylko troche jak wsiadlem do takiego samego auta przez nich chipowanego i mialo lepszego buta,wiec pomyslalem ze moze cos nie tak z moja turbawka.podjechalem do warsztatu znajomego zeby mi sie podlaczyl i sprawdzil stan turbiny,sprawdzil mi wszystko i zuwazyl ze zaplon mam zle ustawiony bo byl na +7 gdzie powinien byc na 0 lub minimalnie wyzej.po ustawieniu zupelnie inny samochod zapierdzielal jak szalony.a teraz do rzeczy mialem wielki zal do panow co mi chipa robili ze tego nie sprawdzili i do nich napisalem a oni mi cos takiego napisali:zaplon nie ma wplywu na doladowanie.podczas modyfikowania programu parametr zaplonu nie ma znaczenia,autooddalo serie i to jest punkt wyjscia,byly robione logi i wszystko zachowywalo sie normalnie.nie sadzimy zeby to byla przyczyna>>>

natomiast moj znajomy mechanik powiedzial ze to ma znaczenie.wiec koledzy moje pytanie co wy o tym sadzicie....z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi

Opublikowano

no jak nie ma znaczenia jak właśnie ma - jest to jeden ze zmienianych parametrów - jakoś chyba mało renomowana ta firma (może V-tech - bo jakoś by pasowało :whistling:)

Opublikowano

ja jak niedawno robiłem program w tune-up to mi sprawdzili jako pierwsze jaki mam ustawiony kąt. podobno najlepszy jest lekko na minusie. Kiedyś z ciekawości zmieniałem kąt, ustawiełm mocno na + i mocno na -, Było słychać różnicę w pracy silnika, raz pracował miękko a raz twardo, dodatkowo była różnica w spalaniu na postoju

Opublikowano
  • Autor

to byl zaklad V-tech w Lowiczu mowi wam ten zaklad cos.kolega mi polecil bo robil mu i jest zadowolony

Opublikowano

Do V-techu bym w życiu nie pojechał bo bardzo dużo negatywnych opinii o nich krąży. Jak długo robili Ci program bo zastanawia mnie to co napisałeś, że Ci wgrali program gdzie zawsze wychodzi 170KM i 400Nm? Czyżby gotowiec :eusathink: .

Opublikowano

Jasne że gotowiec mi też tako hujnia odwalili i po 2 mieśiącach sprzęgło do wymiany :facepalm:

Opublikowano

przy 7 stopniach nie odpaliłbys silnika, przekroczona wartość

ale fakt faktem powinni wszystko sprawdzic

Opublikowano
  • Autor

wiecie co to bylo moze jakies 10 do 15 minut i bylo juz po robocie.powiedzial mi jeszcze ze do kazdego auta idywidualnie pisza program

Opublikowano
:zaplon nie ma wplywu na doladowanie.podczas modyfikowania programu parametr zaplonu nie ma znaczenia

O konkurencji mowi sie zle albo wcale :)

Tutaj moge powiedziec ze pisza banialuki....w aucie z pompowtryskami dobre ustawienie walka to podstawa.

Opublikowano

haha - widziałeś - nie musiałeś pisać i zgadłem że v-tech bo od razu po twoim opisie widać ich styl roboty :kwasny: - jedź na korektę do prawdziwej firmy tuningowej zanim ci się coś sypnie w aucie :whistling: ogólnie v-tech to nie jest porządna firma - tu nie chodzi o sam Łowicz :kwasny:

---------- Post dopisany at 20:45 ---------- Poprzedni post napisany at 20:42 ----------

ps. ci co piszą że przestawiali kąt wtrysku (zapłonu) w PD nie wiedzą co piszą - samemu to się da przestawić kąt synchronizacji a to są dwie różne sprawy choć jedno i drugie musi być brane pod uwagę przy remapie ECU

---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:45 ----------

:zaplon nie ma wplywu na doladowanie.podczas modyfikowania programu parametr zaplonu nie ma znaczenia

O konkurencji mowi sie zle albo wcale :)

Tutaj moge powiedziec ze pisza banialuki....w aucie z pompowtryskami dobre ustawienie walka to podstawa.

Robert nie bądź taki skromny - każdy kto choć raz miał do czynienia z V-techem i dla porównania z kimś bardziej ogarniętym wie że oni na chip-tuningu to tylko myślą że się znają :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

a ile tak zajmuje mniej wiecej robienie indywidualnie chipa???

Opublikowano

2h gdy nie ma problemu :wink:

Opublikowano
a ile tak zajmuje mniej wiecej robienie indywidualnie chipa???

mi robil gosciu to tak 4 godzinki na luzie schodzi

Opublikowano

samo pisanie programu zajmuje 2 g czy razem z rolkami?nasze wykresy mozna zobaczyc na fb moze popatrzycie ? moj andreas i kolegio to Tomek

Opublikowano
  • Autor

No to widzę że panowie nas tam ładnie wy.....li

Opublikowano

wgrali Ci "gotówke" skasowali dziengi i maja Cie w d....

pomijam temat diagnostyki auta

powinienes miec opcje korekty a tego Ci nie zaproponowali :facepalm:

Opublikowano

V-tech 20-25 minut auto było gotowe :facepalm: dynosoft katowice Wojtek przy samej korekcie programu 1 godz15 minut na rolkach jeżdził :naughty:

Opublikowano

a po wykresach mozecie stwierdzic czy gotowiec był czy nie?wgranie programu fakt 20 mi ala z rolkami to 2 h było

---------- Post dopisany at 22:02 ---------- Poprzedni post napisany at 21:44 ----------

a ile kilometrow przejechałes?

Jasne że gotowiec mi też tako hujnia odwalili i po 2 mieśiącach sprzęgło do wymiany :facepalm:
Opublikowano
witam wszystkich..mam maly dylemat ale oczywiscie po kolei.bylem kilka tygodni temu w pewnej renomowanej firmie ktora chipuje auta,oczywiscie pelen profesjonalizm.posprawdzali turbawke

renomowanej:decayed:

i 400 Nm z 17stki:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Scan.jpg

<br /><br />

panowie a cos z tego wykresu mozecie powiedziec???