P-U-M-A Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam panowie. Mam do was prośbę. Mam problem że po całkowitym usunięciu EGR włącza się kontrolka silnika ale samochód nie traci na mocy itd. Po odpaleniu Vaga jest błąd taki błąd. 19586 egr system regulation range exceeded Nie było by w tym nic dziwnego że jest jakiś błąd. Ale egr usunąłem dobre 2 miesiące temu i nie było tego błędu (dodam że był wtedy zrobiony program przez firmę ECUPROJECT ) 2 tygodnie temu byłem na korekcie programu BRD+FMIC. Wracając do domu z wrocławia dopiero wyskoczył ten wyżej opisany błąd. Moje pytanie brzmi co jest nie tak. Ja myślę że to błąd tunera który wgrywając program na BRD zapomniał o wyłączeniu w nim EGR i dlatego wyskakuje ten błąd. Dzwoniłem dlatego też do nich ale zostałem poinformowany że oni zawsze wyłączają egr w czasie programu. Proszę o jakieś porady co z tym tematem zrobić nie chce jechać do ECUPROJECT a się okaże że to jakaś pierdoła i wyjdę na za przeproszeniem głupka. Zrobiłem także log egr które dorzucam View image: 003bs View image: 003normalne
danielom Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Wyłączony, czyli ustawiony na max dawki a nie zanizajacy.
P-U-M-A Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 A więc z kąd jest ten błąd EGR w takim razie.
anderllh Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 myślę,że chłopaki z ecu nie wyłączyli wszystkich funkcji egr, więc stąd ten błąd i problem. przy całkowitym wył. taki bład nie powinien się pojawić.
P-U-M-A Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 No właśnie tylko problem jest taki że to powinno być już wyłączone do wrocławia mam 150km paliwo drogą nie chodzi.
anderllh Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Możesz pojechać do Wrocławia na poprawkę oraz domagać się przynajmniej zwrotu kosztu paliwa lub odwiedzić mnie w Rybniku z 0,5l
nex Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 dlatego programy robi się u siebie w mieście bądź też w pobliżu, aby nie było problemów z dojazdem z rzeczami które mogą wyskoczyć , no chyba że nie miałeś żadnej innej firmy w swoim obrębie to się rozumie
P-U-M-A Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 Miałem już program zrobiony w ECU PROJECT przez poprzedniego właściciela dlatego skorzystałem bo wystarczyło za korektę zapłacić a nie za cały program od nowa. Więc pozostaje dzwonić do ecuproject i tam jechać.
MAGIC87 Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 AVF z 2004 tak maja.. u pomidora ten sam objaw w passacie AVF z 2004. trzeba w kompie sie pobawic:wink:
P-U-M-A Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 AVF z 2004 tak maja.. u pomidora ten sam objaw w passacie AVF z 2004.trzeba w kompie sie pobawic:wink: Brakuję ci trochę wiedzy widocznie nic ci zwykły komputer nie da.
danielom Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Nie wiem komu brakuje wiedzy, jemu chodzi o ECU
P-U-M-A Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 Moim zdaniem to nie zabawa w programie tylko ktoś kumaty tzn tuner musi to odpowiednio wyłączyć. Źle zrozumiałem:hi:
krystian821 Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 O ile sie nie myle to w ecu jest kilka zamiennych map egr moze chlopaki zapomnieli ktoras zmienic?swoja droga zeby wylaczyc egr wpisujemy wszedzie najwyzsza wartosc ktora jest w mapie czyli 850. ---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ---------- https://sites.google.com/site/1810martin/egr-remap-1
P-U-M-A Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Opublikowano 30 Lipca 2012 O ile sie nie myle to w ecu jest kilka zamiennych map egr moze chlopaki zapomnieli ktoras zmienic?swoja droga zeby wylaczyc egr wpisujemy wszedzie najwyzsza wartosc ktora jest w mapie czyli 850.---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ---------- https://sites.google.com/site/1810martin/egr-remap-1 Będę musiał się umówić w ecu project żeby to sprawdzili i ogarneli. Jeżeli okaże się że nie wyłączyli będę chciał kase za paliwo tam i z powrotem. Dzięki panowie za pomoc.
danielom Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 O ile sie nie myle to w ecu jest kilka zamiennych map egr moze chlopaki zapomnieli ktoras zmienic?swoja droga zeby wylaczyc egr wpisujemy wszedzie najwyzsza wartosc ktora jest w mapie czyli 850.---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ---------- https://sites.google.com/site/1810martin/egr-remap-1 Czyli dobrze napisałem, powinno byc max wartosc na wylaczonym a mierzy jakos dziwnie nisko
juby_p Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 i Krystian i danielom macie rację wpisuje się max wartości i działa (850) ja tak zrobiłem u siebie jest kilka a dokładnie 3 mapy EGR bo są 3 kodowania sterownika A wracając do tematu czyżby korekta polegała na wgraniu gotowego programu?
anderllh Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 niestety koledzy, przypisanie "850" w przypadku autora tematu nic nie da, błąd będzie pojawiał się nadal
juby_p Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 możesz naświetlić sprawę? ma to jakiś związek z odpinaniem zaworu sterującego?
Rekomendowane odpowiedzi