Tomaszek28 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam Proszę o sprawdzenie logów mojej sondy lambda.Auto pływa na obrotach brak błędów w sterowniku silnika. Filtr paliwa nowy,i powietrza,przepływomierz sprawny,przepustnica sprawna adaptacja przepustnicy zrobiona.Czujnik temperatury sprawny. Oznaczenie silnika to ADR benzyna podaję link do logów VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Proszę o sugestę.
Łukasz13 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Silnik bez lpg? Wygląda że sonda pracuje dobrze tylko wygląda jakby gdzieś ciągnął lewe powietrze, bo na początku logu jest w miarę ok a potem sonda idzie na ubogo i komp daje korekcje na plus.
german81 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 jak chcesz sprawdzic sonde to zrób logi dynamiczne .a do sprawdzenia sondy sttycznie potrzebny jest oscylokop bo nie jestes w stanie z logów stwierdzic czy sonda zmianiła 50 razy w ciagu 2 sek napiecie .
Tomaszek28 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Auto jeździ na benzynie nie posiada lpg.wrzuciłem logi może coś z tego da się odczytać VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM ---------- Post dopisany at 21:42 ---------- Poprzedni post napisany at 21:40 ---------- Wrzzuciłem logi to co dwa tyg.temu zrobiłem może z tego coś odczytać się da?Napisz na jakich logach najlepiej się sprawdza sondę lambda.i Czy mogę do Ciebie zadzwonić Damian?
peelos Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Miałem niedawno problem z obrotami i mieszanką - może nie do końca z logów to wynika, ale okazało się że winił mały, gówniany zaworek - pomoc znalazłem tu Dodgy Idling - 1.8T a tu zaworek Audi B6 A4 FWD 1.8T > Engine > Intake > ES#5957 Pressure Control Valve (PCV) - (19mm) - 035103245A pozdr, krycha
Mlody33 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 podpinam się pod temat. sprawdzi mi ktoś logi sondy... Chcę założyć gaz, wiem że błędów nie mam bo sprawdzałem vagiem.... http://vaglog.pl/log-033_Ah8TeXW.html
Rekomendowane odpowiedzi