Vego Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witajcie ostatnio odkrecilem sobie korek od wlewu oleju i co zobaczylem delikatnie chlapie olejem i czuje wydobywajace sie powietrze czy sa to przedmuchy w silniku mam sie czegos obawiac myslec o jakims remoncie czy jak co radziecie slucham ;d pozdr
roman_tyk Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 tam nie ma podcisnienia zeby cokolwiek mialo nie "dmuchac" tylko zasysać. Ostatnio kumpel sprzedawał toledo 1.9tdi i przyjechal klient calibra 2.0 i mowi ze w tym toledo sa przedmuchy a w calibrze nie mi na pewno silnik do remontu.
Vego Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 wiec mam sie martwic tym ? a jak delikatnie chlapie olejem to co wtedy ?
Chadury89 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Wydaje mi sie ze przedmuchy sa jak dym leci z wlewu oleju i bagnetu, a powietrze to normalne ze wypycha.
RonM Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ten typ tak ma więc się nie przejmuj Jak Ci nie leci dym z otworu do bagnetu to jest ok
SVD Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Mam to samo, samochód ma przelatane 190tyś. jak odkręcam korek to chlapie olejem i dobrze dmucha nie ma czym się martwić, ja tak samo się przestraszyłem. Jeśli nie bierze oleju i płynu chłodniczego to jest wszystko w porządku. Zawsze możesz podjechać do fachowca i dowiedzieć się dokładnie, ja tak zrobiłem i już jestem spokojny a na początku panika:)
Vego Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2012 wielkie dzieki Koledzy bo juz sie martwilem tym ;p pozdr
rookie Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Tak jest, takie dmuchanie i chlapanie to norma. Gorzej jeśli dmucha z bagnetu. Wtedy silnik dostał w pupę, ale nie przeświadcza to o jego rychłym końcu.
Rekomendowane odpowiedzi