Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobry i tani mod wydechu w Audi A4 B6 1.8T quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i panie, wszyscy właściciele B6 Quattro kombinujący i myślący w nieprzespane noce nad ładnie brzmiącym wydechem powiem jedno. Szukajcie wydechu od S4 B6 i zamontujecie go tam w ciągu max 1 godziny zyskując fajniutki wyglądzik jak i brzmienie nie męczące uszy zwłaszcza w trasie. Przeróbka jest śmiesznie prosta i jedyne co potrzebujesz to lekko ogarniętego spawacza i szlifierki kątowej. Wszystko pasuje p&p tylko trzeba 5min popracować flexą i 10-15min spawarką. Jak mi się uda nagram filmik i podeśle wam linka jak to pracuje :) A jak będę pod spodem zrobię wam fotkę całego niezbędnego moda, który wygląda jak fabryka :)

Opublikowano

duza jest różnica w dźwięku? miedzy standardem od 1.8T a tym od s4? jak z regulacja dzwieku w tłumiku?

Opublikowano

Czy wydech od S6 B6 ma wieksze srednice rur?

Opublikowano
  • Autor
duza jest różnica w dźwięku? miedzy standardem od 1.8T a tym od s4? jak z regulacja dzwieku w tłumiku?

Dźwięk jest za***isty. Ja kryz nie podpinałem, są stale otwarte, po testach widziłem że lepiej wstaje z dołu na wałkach od ADR jak są zamknięte tak do 2000obr/min, na seryjnym lepiej jak stale otwarte, i ten gulgocik na biegu jałowym bezcenny :D Fakt, nie jest to V8 ale różnica jest OOOOOOOOOgromna.

---------- Post dopisany at 21:25 ---------- Poprzedni post napisany at 21:16 ----------

Czy wydech od S6 B6 ma wieksze srednice rur?

Chyba od S4 a nie od S6 :)

A no ma :) 3" jest łącznie do środkowego, za środkowym 7% na strone zmniejszony. 450KM wypluwa bez bólu :) Jak wróce z urlopu montuje wałki schrika, nowy napinacz, hybrobombturbo BV50, N75 MACa i jak będzie to jeździć to tylko konkretnego DP zrobie 3" i bedzie miodzio :D

Opublikowano

Pewnie Ci to poprawi humor, ale powiem to... za***iście Ci zazdroszcze :D :D :D

Powodzenia i raportuj jak wyszło :)

Opublikowano
  • Autor
Pewnie Ci to poprawi humor, ale powiem to... za***iście Ci zazdroszcze :D :D :D

Powodzenia i raportuj jak wyszło :)

Największy ból czuje z TIPem bedzie, bo odrazu przepływka S3 pójdzie i filterek Pipercrossa C0187. Jak to wyda to wywale TIC-e i wstawie FMIC-a i nie będę musiał wycinać wlotu w masce do filtra, bo go schowam w miejsce prawego IC :)

Opublikowano

jaki wysoki IC planujesz? 140 czy wiecej?

Opublikowano

skąd wezmiesz MAC-a ?

Opublikowano
  • Autor
skąd wezmiesz MAC-a ?

Nie wezmę, tylko mam :D od szwagra z USA

Opublikowano

:grin::grin::grin:

ja tez czekam ale bedzie dopiero na połowe wrzesnia

mozna kupic w PL za 33 ojro netto

Opublikowano
  • Autor
wampir napisał(a):
jaki wysoki IC planujesz? 140 czy wiecej?

z tego co pamietam, leży mi pod falbankiem 11 icków z czego 4 pewnie podpasują :D wpakuje największy sensowny jak się da, żeby laga nie robić za dużego, zresztą zobacze jak te BV50 będzie wstawać z dołu, jak ostro to wsadze jakiegoś giganta żeby zniwelować duży spool-up.

Z powodu burzy i możliwości opadów gradu schowałem samochód do warsztatu, więc skorzystałem z okazji i zrobiłem kilka fotek wydechu jak obiecałem. A dodatkowo foto kolektora i turbiny po lekkim butowaniu :) Aparat nie dał rady dobrać temperatury barw :)

Zdj_cie0063.jpg

Zdj_cie0014.jpg

Opublikowano

Wszystko fajnie ,ale tak kiepskimi spawami bym sie publicznie nie chwalil:decayed:

Opublikowano
  • Autor
Wszystko fajnie ,ale tak kiepskimi spawami bym sie publicznie nie chwalil:decayed:

Spawy tak wyglądają bo podwójnie to przetapialiśmy i na grubo, oryginalne rurki to nie blacha na rynne, a druga sprawa to jeszcze prototyp :) Dobrze, że nie widziałeś mojej audiczki, bo większości strasznie głupio jak im kupa podrapanego szrotu z emblematem 1,6 baty daje :)

Opublikowano

Dawaj filmik z dźwiękiem:naughty: Ile kosztuje taki swap wydechu?

Opublikowano
  • Autor

Szukaj wydechu ( ja znalazłem za 540 plus KW) a reszta na samym początku opisana. Spróbuje nagrać czymś co nagrywa ładnie dźwięk, bo z mojego telefonu to rempolenie tylko słychać.

Opublikowano

A wydech pasuje do ośki, czy grubsza robota?

Opublikowano
  • Autor
A wydech pasuje do ośki, czy grubsza robota?

No chance :( tylko Q

Opublikowano
:thumbdown:
Opublikowano

Szukaj wydechu ( ja znalazłem za 400 plus KW) a reszta na samym początku opisana. Spróbuje nagrać czymś co nagrywa ładnie dźwięk, bo z mojego telefonu to rempolenie tylko słychać.

Witam. Ja znalazłem za 550 + kw więc jak możesz to daj jakieś namiary.

Opublikowano

Moglbyś wtawić więcej fotek z zamontowanym wydechem? aby mozna bylo dojsc jak to wygląda.

Dzięki.