Icetruckkiller Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witam. mam audi a4 model 1998r bez systemu BOSE. ze zwyklymi glosnikami przod tyl, zeby dzialaly tylne glosniki trzeba kupic adapter, wiec kupilem taki: Adapter tylne głośniki Audi A3 A4 A6 A8 TT Łódź (2464467016) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. gdy przyszedl, okazalo sie, ze czerwone wtyczki nie pasuja do siebie... co teraz zrobic? jestem zielony w tym temacie
Tom A4 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 szukaj malutkiej wtyczki mini iso te wtyczki wchodzą do czerwonej wtyczki jakie radio bylło wcześniej ---------- Post dopisany at 15:59 ---------- Poprzedni post napisany at 15:53 ---------- żółta kostka taka jak tu Mini ISO LINE-OUT wyjście na wzmacniacz +subwoofer (2516621883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Icetruckkiller Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 no ale gdzie wtedy te RCA mam podpiąć?
Tom A4 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 masz wzmacniacz z tylu przy głośniku z lewej strony ? jeśli tak to musi być żółta kostka mini iso aukcje podałem poglądowo abyś wiedział czego masz szukać jeśli wzmacniacza nie ma to ktoś już tam dłubał pytałem jakie radio miałeś wcześniej ?
Icetruckkiller Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 wcześniej bylo oryginalne audi na kasety wlozone...
Tom A4 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 grał tył ? masz tam wogóle głośniki ? ---------- Post dopisany at 15:07 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ---------- jakie radio model ?
Icetruckkiller Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Nie gralo radio w ogole prawdopodobnie bylo zepsute, a jak podlaczylem pioneera to gra tylko przod. glosniki z tylu sa, daje fotki: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
Tom A4 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 czyli musisz szukać żółtej kostki mini iso albo samych kabli muszą tam być ten głośnik ze zdjęcia ma wzmacniacz wiec musi ta kostka tam być poszukaj może spadła za climatronic
Icetruckkiller Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 grzebalem tam reka w wejsciu na radio zadnej kostki tam nie ma. a pod climatronik nie mam jak zajrzec- nie mam srubokretu takiego gwiazdkowego zeby wyjac climatronik.... btw. w takim razie od czego moze byc ta czerwona wtyczka
Tom A4 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 jaki był tam dokładnie model radia tego ori ? na ostatnim zdjeciu jest jeszcze taka czarna wtyczka zrób lepsze zdjecie tej wtyczki
Icetruckkiller Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 z tego co pamiętam to model radiu był taki jak na tym zdjęciu(ale nie jestem pewny 100%): http://ipx.nazwa.pl/inne/allegro_daw/radia/chorus_2.jpg a o to zdjęcia tej czarnej wtyczki co jest razem z czerwoną: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting jesteś w stanie mi wytłumaczyć krok po kroku co robić
Tom A4 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 właśnie staram się ustalić co tam jest u ciebie namieszane wtyczka ta wygląda mi na podświetlenie popielniczki dziala ci podświetlenie ? ---------- Post dopisany at 18:54 ---------- Poprzedni post napisany at 18:45 ---------- coś mi tu nie pasuje sprawdż w bagazniku czy przy lewym glośniku masz wtyczke 6 pinową nie pamiętam dokładnie jeśli są tylko dwa to sprawdż przy drugim jeśli też dwa to nie masz aktywnego tyłu czyli ktoś tam coś dłubał podaj mi kolory kabli idące do głośników tych na półce z tyłu zobaczymy czy pasuja do tych z czerwonej wtyczki
Icetruckkiller Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 masz racje podświetlenie popielniczki nie dziala. natomiast z tylu przy lewym glosniku jest niebieska kostka 6 pinowa rozne kolory kabli zielony, brazowy, czerwony i chyba jeszcze jakis a przy prawym glosniku wtyczka 2 pinowa kolor kabli czerwony i brazowy
Tom A4 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 ok wiemy jedno tył jest aktywny lewy glośnik zasila prawy. Pozostaje kwestia gdzie jest reszta instalacji. Niestety ale będziesz musiał zaopatrzyć sie w zestaw kluczy do odkręcenia ramki climatronika i demontażu climatronica ramka to klucz 8mm a climatronic albo torx albo imbus widziałem i to i to musisz zdemontować ramke i climatronic i szukac wtyczki mini iso (musi być ) może zaplątała się w instalacje
Icetruckkiller Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 oki w takim razie bede probowal w weekend zdemontowac ten climatronik, zajrzyj tutaj jutro albo pojutrze moze beda jakies nowe informacje ps. wiec od czego jest ta czerwona wtyczka jezeli ona nie jest od glosnikow?
Icetruckkiller Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 nie wiesz od czego jest ta czerwona wtyczka ze 1 posta jezeli nie od glosnikow? ;>
jarek_ns Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Czerwona kostka jest od zestawu głośnomówiącego albo nawigacji. Co do aktywnego tyłu to jak już kolega nadmienił musisz mieć kostkę mini iso. Ale może byc ona czarna. Taki połączone na stałe trzy mini iso. Sent from my iPhone using Tapatalk
Icetruckkiller Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2012 niestety pod climatronikiem rowniez pustki. chyba musze jechac z tym do elektryka
Tom A4 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 nie widać gdzieś uciętych kabli ? skoro przy głośniku z tyłu są to i tu muszą być nie ma siły. Wolisz żeby auto rozbierał ci jakiś elektryk i wszystko przy okazji połamał ? Nie twierdze że wszyscy ale większość. Ta wtyczka musi tam być. Z jakiego miasta jesteś ?
Rekomendowane odpowiedzi