max666 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Witam posiadam audi a4 b5 2.8 V6 qattro model silnika AHH, hmm mam taki problem, ze jak dodaje gazu slychac sdtraszne warczenie w silniku klekotanie cos jak by zawory sam nie wiem. Kurde doradzcie mi cos bo nie wiem co to moze byc juz nawet dolalem oleju ale chyba to nic nie pomoglo dalej jest to samo. ---------- Post dopisany at 19:38 ---------- Poprzedni post napisany at 19:04 ---------- aaaa i dodam jeszce ze jest to taki sam silnik jak na filmiku i ten sam dzwiek. Czy to moze byc srobka i tak sama z siebie sie wykrecic i wpasc?? Stukanie w silniku aah abc v6 2.8 2.6 audi 80 b4 engine knock problem - YouTube
Luke20 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Ty właśnie mam to samo u siebie, podejrzewam że to popychacze..tyle że u mnie 1.8... albo czujniki spalania stukowego? podpinałeś Vaga? ---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:28 ---------- rozrząd kiedy robiony ?
max666 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 wlasnie nie podpinalem nie mam kiedy jechac:/ ale ostatnio wyskakuje mi kontrolka silnika jak przekrecam kluczyk miga i nie da sie odpalic dopiero po 3 wlozeniu kluczyka i przekreceniu zaplonu zaskakuje silnik ale to grzechotanie nie ustaje ---------- Post dopisany at 15:33 ---------- Poprzedni post napisany at 15:24 ---------- Co do rozrzadu to nie wiem sam nie robilem jeszcze. Mam go dopiero niecaly rok
ja74687 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 podepnij pod VAG jak ci kontrolka silnika wyskakuje to na pewno jakieś błędy pokaże zacznij od tego )
Fr0styyy. Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Kupiłeś i nie wymieniałeś rozrządu? :E
wgabor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Kupiłeś i nie wymieniałeś rozrządu? :E i ma go dopiero rok
admin20 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 a ja mialem taki dzwiek w 1,8 t i teraz po rozebraniu tlok byl pekniety:-(
Rekomendowane odpowiedzi