Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chyba para i woda z tłumika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaka. ostatnio zauwazyłem ze leci duzo dymu(pary) z tłumika a np. w innych autach to nie wystepuje. . a i na postoju konkretnie leci woda ,wczoraj auto stało odpalone 15 minut w garazu to na posadzce zrobiła sie plama od wody. czym to jest spowodowane??? moze słabej jakosci paliwo??

Opublikowano

U mnie też to zaobserwowałem jak silnik jest zimny. Dosłownie pluje z wydechu. To jest słabej jakości paliwo.

Opublikowano
  • Autor

a u mnie czy zimny czy goracy silnik to zawsze pluje tak samo jest z ta para

Opublikowano

uszczelka pod głowicą ? może jakiś przewód ? Jak masz możliwość dokładnie obejrzyj silnik oraz kolektor ssący :wink:

Opublikowano

tankuj na lepszych stacjach...

Opublikowano
  • Autor

a co ma wspolnego uszczelka pod głowica do pary i wody z tłumika??? cały silnik ogladałem kilka razy i nie ma tam nic niepokojacego. a kolego o jaki przewod ci chodzi WN??

Opublikowano

jak masz LPG to jest normalne bo jest to paliwo "mokre" :)

Opublikowano
  • Autor

nie mam LPG . mam zaczynac zbierac kase na uszczelke czy jak bo juz sie pogubiłem.

Opublikowano

Wydech tu jest dość długi ( tłumik końcowy jest praktycznie zimny) a normalnym produktem spalania są związki wodoru które łączą się z tlenem

z powietrza i powstaje para wodna a po skropleniu woda , która Cię zastanawia skąd się wzięła . Ten typ tak ma i jeśli przy tym nie ubywa

płynu chłodzącego to wszystko jest O.K.:hi:

Opublikowano

U mnie jest tak samo, ale przy niskich temperaturach tylko :)

Opublikowano
  • Autor

Chyba własnie u mnie tez przy niskich temperaturach bo jak były upały to nic takiego nie było. dzieki:wink:

Opublikowano

Ja zauważyłem, że każda A4 dymi i leje wode z wydechu. To jest normalna rzecz. Zaraz ktoś powie tankuj na lepszej stacji. Tankuje tylko na shellu Normalną benzynę i V-Power i bez różnicy - para idzie na oby dwóch paliwach. Czasem jak parkuję na parkingu pod blokiem i jest dużo kręcenia to ślad z wody jak by z butelki nalał :D

Opublikowano
Ja zauważyłem, że każda A4 dymi i leje wode z wydechu. To jest normalna rzecz. Zaraz ktoś powie tankuj na lepszej stacji. Tankuje tylko na shellu Normalną benzynę i V-Power i bez różnicy - para idzie na oby dwóch paliwach. Czasem jak parkuję na parkingu pod blokiem i jest dużo kręcenia to ślad z wody jak by z butelki nalał :D

Mam dokładnie to samo :) Kiedyś to się wystrachałem :)

Opublikowano
  • Autor

skoro tak piszecie to ok dzieki.:wink:

Opublikowano

1.8T taki już jest, nie przejmuj się tym :)

Opublikowano

tu akurat chodzilo o adr. w moim aeb nie zauwazylem tego zjawiska teraz w zimie owszem ale to znikowe ilosci wody

Opublikowano
  • Autor

dzis jak pogoda sie poprawiła to nic nie widac nawet woda z tłumika nie leci tak wiec to chyba od niskich temperatur jest

Opublikowano

Ja w swoim aderze mam podobnie, nie masz się czym przejmować. Ja mam oczywiście gaz, ale jak ktoś tam pisał wyżej ten typ tak ma.

Opublikowano
  • Autor

a Ile wam ADRy pala gazu bo chyba sie nie oplaca na gaz przerabiac bo mi np. łyka 8 litry wachy

Opublikowano

u mnie też takie same są objawy i tak jak piszą koledzy wcześniej ten typ tak ma. Pomoc jak leci woda to wszystko jest ok z silnikiem:)