ekomer Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Witam, mam diagnoze ze mam do roboty dwumas, powiedzcie mi jakie sa objawy i moga byc skutki ktore sa odczuwalne oprócz delikatnego drżenia pedału sprzegła? Czy mozna długo z tym jezdzic? Na jaki koszt musze sie przygotowac? Dzieki
wrclaguna Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Koszt kompletu dwumas to około 2.5 tys.
HeresR32 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 z intercarsu do 2.0tdi 140ps: kolo 1700 luka sprzeglo 1100 luka do tego mozesz wyrwac jakies znizki i wyjdzie cie pewnie kolo 2, kolega tom77 Ci pomoze w tym temacie
rikardo Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam, mam diagnoze ze mam do roboty dwumas, powiedzcie mi jakie sa objawy i moga byc skutki ktore sa odczuwalne oprócz delikatnego drżenia pedału sprzegła? Czy mozna długo z tym jezdzic? Na jaki koszt musze sie przygotowac? Dzieki Za delikatne drżenie sprzędła może być odpowiedzialnych kilka elementów np. zawieszenie silnika i zespołu napędowego, więc jeżeli masz tylko taki objaw to nie pakuj się w koszty, które nie koniecznie wyeliminują ten problem. Jak tylko sprzęgło działa OK to tylko jeździć.
ekomer Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2012 sprzegło działa ok, ale czasami drży, najczesniej czuje jak np jade po betonach, slychac tez kilka razy było stukanie jak naciskalem do polowy sprzegło na postoju.... ---------- Post dopisany 16-08-2012 at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany 14-08-2012 at 23:39 ---------- i cisza....
Czeniu Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 sprzegło działa ok, ale czasami drży, najczesniej czuje jak np jade po betonach, slychac tez kilka razy było stukanie jak naciskalem do polowy sprzegło na postoju....---------- Post dopisany 16-08-2012 at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany 14-08-2012 at 23:39 ---------- i cisza.... Mam pytanie a drży Ci do tego lewarek zmiany biegow przy ruszaniu czy nie ??
Pan Waldek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Koszt sprzęgła to tak jak koledzy napisali powyżej. Same graty to dla BLB 1800-2000 zł + robota ( od 300 do 600zł). Przy okazji wymiany sprzęgła trzeba pamiętać że może trzeba będzie wymienić uszczelniacz wału. Ja na twoim miejscu poszukał bym od razu mocniejszego zestawu sprzęgła. Można na przykład do BLB wsadzić zestaw od BRD- dwumas, łożysko i tarcza jest ta sama różni się tylko docisk. Koszt jest wyższy ponieważ za zestaw trzeba zapłacić około 2400, ale takie sprzęgło teoretycznie powinno trzymać do 450 Nm powtarzalnego startu
ekomer Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Lewarek nie drży, ja tym autem chce pojezdzic jeszcze max rok. Juz jezdze z tym z pol roku, narazie nic sie nie pogarsza, moze tam cos sie uszkodzic bardziej, jezdzac dluzej?
bebe_19 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Jak kupowałem B7 też drżał mi pedał sprzęgła, czytałem i wszyscy mowili, że tak może być ok niech będzie, przejechalem 10 tys km i padlo sprzęgło + dwumas po wymienie na nowy sero drżenia przy naciskaniu sprzęgła.
Rekomendowane odpowiedzi