Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap przełączników szyb A8 do B7?

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też jestem zainteresowany montażem takich chromów z tym, że bardziej mi się gdzieś widzą te od A3. I teraz moje pytanko: czy te z A3 też da się same nakładki przełożyć do B7 żeby uratować działanie blokady tylnych szyb ?

Czy przełączniki w tej wersji jak w A3 pasują jeszcze od jakiegoś innego modelu bo takich w chromie od A3 na alledrogo jak na lekarstwo, praktycznie wogóle w komplecie kupić nie można ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Oryginalne 4 Sztuk Chrome Moc Mistrza Pasażera Okno Panelu Przełącznik PRZYCISK dla Audi A4 B8 8KD Q5 959 851 A 4GD 959 855
http://s.aliexpress.com/FBn26Jra
(from AliExpress Android)

Koledzy a to pasuje?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja też kombinowałem jak zmienić pokrętło świateł na chromowane i w sumie najbardziej spodobało mi się od A6.

Zakupiłem taki oto używany włącznik w dobrym stanie ale po przełożeniu pokrętła chodzi z oporem - nie wiem może go jakimś smarem do plastików przesmarować...? :kwasny:

Kolego ucho.77 a ten twój od A3 chodzi płynnie bez problemów ?

Z

Edytowane przez arczi_a4

Opublikowano

U mnie dawcą pokrętła był wyłącznik z Octavii II  .

A tami efekt⤵⤵⤵

3dc24c3abe76.jpg

Opublikowano

a jak wciskasz pokrętło żeby wyjąć przełącznik ??

Opublikowano

u mnie to wygląda tak: obwódka z chromem z a8d3, pokrętło chinol, całe wnętrze przełącznika a4b6...sam składałem:kox: Robero ma rację że może być problem z wyjęciem przełącznika;)

10032017648.jpg

Opublikowano

a przełączniki szyb wyglądają tak: rączka pod 4 elektryczne szyby i  przełączniki zwykłe z seata exeo, przełączniki chrom i pokrętło lusterek z b8 i wszystko pasuje bez żadnego rezania (jeśli chodzi o drzwi kierowcy bo przełączniki szyb pasażerów w b6 są 10pin, a b7 i b8 4 pin, chociaż i w  b6 i b8 do kostek idzie po 3 kable)

DSC_0439.JPG

Opublikowano

Kurde, racja z tym wyjęciem całego włącznika... :kwasny: Człowiek tak się zachłyśnie tym poprawianiem wyglądu, że zapomina o serwisowaniu...

Dobrze że zachowałem stare pokrętło a to nowe jest wciśnięte tak że da się je wyciągnąć jak włącznik siedzi w desce jak coś to podmienię i wyciągnę cały włącznik i chyba tylko takie rozwiązanie pozostaje...

Opublikowano
W dniu 23.09.2017 o 22:46, sandmann napisał:

Robero ma rację że może być problem z wyjęciem przełącznika;)

Wiem ze ma rację bo też mam czasem ten problem.. :grin:

Opublikowano
a przełączniki szyb wyglądają tak: rączka pod 4 elektryczne szyby i  przełączniki zwykłe z seata exeo, przełączniki chrom i pokrętło lusterek z b8 i wszystko pasuje bez żadnego rezania (jeśli chodzi o drzwi kierowcy bo przełączniki szyb pasażerów w b6 są 10pin, a b7 i b8 4 pin, chociaż i w  b6 i b8 do kostek idzie po 3 kable)
DSC_0439.thumb.JPG.191abed8ba297ebc3c138ecd6cd5239e.JPG

Czy ja dobrze rozumiem P&P idą przełączniki do szyb i pokrętło. Szukam tego kawał czasu i pierwsze słyszę, ale numer. Weź proszę potwierdź czy faktycznie tak jest bo oczom nie wierzę?

Tapnięte z iPhone
Opublikowano
9 godzin temu, jaguaro napisał:

Czy ja dobrze rozumiem P&P idą przełączniki do szyb i pokrętło. Szukam tego kawał czasu i pierwsze słyszę, ale numer. Weź proszę potwierdź czy faktycznie tak jest bo oczom nie wierzę?

Tapnięte z iPhone

Tak, tak potwierdzam:)Pokrętło pasuje bez najmniejszego problemu (z b8 polift), wyjmujesz stare wkładasz nowe. Jeśli chodzi o przełącznik 4xelektryka szyb to jeśli w swojej b7 posiadasz taki przełącznik to wystarczy że kupisz przełącznik z b8 po lifcie i przełożysz same guziczki (tzn przełączniki), a cały korpus przełącznika zostaje z b7 (identyczne mocowanie i max 4 minuty roboty).Na upartego mógłbyś włożyć po prostu cały przełącznik z b8 ale wtedy nie będzie Ci działało blokowanie tylnych szyb. Same guziczki w chromie z b8 będą pasowały do korpusu z a4b7 i z seata exeo , a z b6 gdzieś czytałem że nie podejdzie bo jest inne mocowanie tych przycisków (nie wiem ile w tym prawdy). Bardzo często takie komplety czyli przełącznik lusterek i wszystkie przełączniki szyb w chromie, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów z a4b8 widywałem na sprzedaż u kolegi mumena z forum.  W razie pytań wal śmiało

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Meczy mnie ten włącznik świateł w chromie i to że będzie ewentualnie problem z jego wyjęciem, a może taki by podpasował z A3 8V ?

Trochę to z nowego dość auta to może być problem, próbował ktoś może taki ?

image.png

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ponownie

Odgrzewam trochę kotlecika ale dopiero niedawno zabrałem się za przełożenie tych chromowanych przycisków do szyb od B8 i u mnie sprawa wygląda tak (mam B7):

1) Drzwi kierowcy - przełożyłem tylko same nakładki i wszystko gra

2) Drzwi pasażera przód - można przełożyć cały przełącznik albo samą nakładkę ale u mnie pojawił się pewien problem - a mianowicie przycisk po założeniu (czy to po założeniu samej nakładki czy też całego przycisku) chodzi z wyraźnym oporem w obudowie rączki drzwi - okazuje się że te nakładki z B8 są wyraźnie (ok. 1mm) szersze od oryginalnych bez chromu no i zonk (przypuszczam że w drzwiach tylnych będzie ten sam problem)

Czy ktoś co zakładał takie same nakładki / przyciski do B7 miał takie problemy ? z forum wychodzi że w B7 wszystko ładnie bangla... (nr przycisków pojedynczych, które zakupiłem na forum to 8K0 959 855 B

Wygląda to wszystko naprawdę zacnie ale co z tego jak przy opuszczaniu czy zamykaniu szyby trzeba na siłe cofać przycisk bo sam nie odbija w pozycję wyjściową...?!

Opublikowano
W dniu 13.11.2018 o 21:52, arczi_a4 napisał:

Witam ponownie

Odgrzewam trochę kotlecika ale dopiero niedawno zabrałem się za przełożenie tych chromowanych przycisków do szyb od B8 i u mnie sprawa wygląda tak (mam B7):

1) Drzwi kierowcy - przełożyłem tylko same nakładki i wszystko gra

2) Drzwi pasażera przód - można przełożyć cały przełącznik albo samą nakładkę ale u mnie pojawił się pewien problem - a mianowicie przycisk po założeniu (czy to po założeniu samej nakładki czy też całego przycisku) chodzi z wyraźnym oporem w obudowie rączki drzwi - okazuje się że te nakładki z B8 są wyraźnie (ok. 1mm) szersze od oryginalnych bez chromu no i zonk (przypuszczam że w drzwiach tylnych będzie ten sam problem)

Czy ktoś co zakładał takie same nakładki / przyciski do B7 miał takie problemy ? z forum wychodzi że w B7 wszystko ładnie bangla... (nr przycisków pojedynczych, które zakupiłem na forum to 8K0 959 855 B

Wygląda to wszystko naprawdę zacnie ale co z tego jak przy opuszczaniu czy zamykaniu szyby trzeba na siłe cofać przycisk bo sam nie odbija w pozycję wyjściową...?!

trzeba delikatne zeszlifowac przełączniki pojedyńcze i będzie ok?

u kierowcy zmieniasz klawisze i masz b8 z działającą blokadą tyłu 

Edytowane przez ucho.77

Opublikowano

A czym to szlifować ? Czy ten chrom nie odpadnie podczas szlifowania ?