Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nasze Wyniki z przyspieszenia / Tempes GTX - symbian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na pomysł aby zrobić temat gdzie będziemy mogli porównywać osiągi swoich aut jednym programem służącym do pomiaru przyspieszenia poprzez satelity GPS o nazwie Tempes GTX.

Program działa tylko i wyłącznie pod telefony komórkowe z systemem operacyjnym SYMBIAN. Aby móc korzystać z tego programu telefon albo musi posiadać wbudowany GPS, albo musimy mieć osobny GPS współpracujący poprzez bluetooth z telefonem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT!!!:

Polecam pełną wersję v2.0 , jest lepsza od v1.21 gdyż możemy w setup wpisać od jakiej do jakiej prędkości chcemy mierzyć czas przyspieszenia. Dzięki temu będzie np można się pochwalić ile mamy na 3/4 biegu 60-100, 60-140 itd.

Pełna wersja v2.0 do zassania: ------>>> KLIK <<<------

!!!Przed instalacją w telefonie ustawiamy datę na 2007 rok !!!

Po instalacji programu wchodzimy w niego, wchodzimy w opcje i REGISTRATION. Kod rejestracji to: 1234

Mamy gotowy program do pomiaru przyspieszenia

Instalować i dawać znać czy Wam chodzi z wbudowanym bluetooth!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT!!!:

v3.1 działa na pewno w wbudowanym GPS, jest tylko problem w znalezieniu kodu rejestrującego do pełnej wersji. W tej wersji demo można zmierzyć przyspieszenie 0-100km/h i bodajże inne.

Pełna wersja v3.1 do zassania: ------>>> KLIK <<<------

W celu pomiaru czekamy aż program znajdzie satelity (Searching for Satellites). Kiedy połączy się już z satelitą pojawi nam się na dole napis na zielono GO! - musimy stać autem w miejscu. W tym momencie strzelamy ze sprzęgła i jedziemy :). Po przejechaniu 400 metrów pomiar będzie zakończony i wyświetli się na menu głównym programu oraz zapisze raport w pamięci. Jeżeli przed przejechaniem 400metrów na tym odcinku nasza prędkość spadnie, pomiar nie zostanie dokonany i zostanie wyświetlony na dole napis STOP.

Pomiaru dokonujemy na idealnie prostej drodze i w bezpiecznym miejscu. Po pomiarze dodajemy tu wyniki i wpisujemy jakie: auto,silnik,rok,moc,koła

Mam nadzieje że temat się rozwinie i będziemy mogli porównywać tutaj swoje wyniki. Program jest podobno bardzo dokładny. Znalazłem opinie że program badali podczas 1/4 mili z fotokomórką i niemal wynik identyczny.

Przykład:

Mój dzisiejszy wynik:

Passat 1.9Tdi 131KM 2003r - 167KM@348nM - 225/40/18

13-08-2012 18:10

0-100 km/h: 9,3 s

0-400 m: 16,7 s

0-400 m: 138,7 km/h

0-10 km/h: 0,7 s

0-20 km/h: 1,5 s

0-30 km/h: 2,3 s

0-40 km/h: 3,2 s

0-50 km/h: 4,4 s

0-60 km/h: 5,2 s

0-70 km/h: 6,0 s

0-80 km/h: 6,9 s

0-90 km/h: 8,1 s

0-100 km/h: 9,3 s

0-110 km/h: 11,1 s

0-120 km/h: 12,9 s

0-130 km/h: 14,8 s

0-140 km/h: 17,2 s

0-100 m: 7,5 s

0-200 m: 11,0 s

0-300 m: 14,0 s

0-400 m: 16,7 s

0-10 km/h: 1 m

0-20 km/h: 4 m

0-30 km/h: 10 m

0-40 km/h: 20 m

0-50 km/h: 36 m

0-60 km/h: 50 m

0-70 km/h: 65 m

0-80 km/h: 84 m

0-90 km/h: 114 m

0-100 km/h: 148 m

0-110 km/h: 202 m

0-120 km/h: 262 m

0-130 km/h: 327 m

0-140 km/h: 422 m

0-100 m: 85,4 km/h

0-200 m: 109,6 km/h

0-300 m: 125,9 km/h

0-400 m: 138,7 km/h

Peak: 141 km/h

0-60 mph: 8,9 s

0-1/4 mi: 16,7 s

0-1/4 mi: 138,8 km/h

0-1/4 mi: 86,3 mph

Opublikowano

Ciekawy pomysł :wink: jak wrócę do domu pod koniec tygodnia to sprawdzę mojego seryjnego awx-a :decayed:

PS: warto tez podawać dane dotyczące opon (szerokość)...

Opublikowano
  • Autor

Masz rację, już edytuję posta

Opublikowano

Sa jakies podobne programy na androida ?

Opublikowano
  • Autor

Tak, Tempes GTR ---> KLIK

ale nie wiem skąd wziąć pełną wersję, musisz szukać po googlach, ja posiadam symbiana i szukałem pod niego i napotkałem pełną wersję. Jak znajdziesz starszą i pisze przy instalacji że certyfikat wygasł, musisz zmienić w telefonie rok na inny. Np 2007,2008 itp próbować

Opublikowano
  • Autor

ja chce mieć porównania z tej samej marki programu.

Opublikowano

sprawdzi się :decayed: ale wątek raczej nie powinien wisieć w dziale technicznym :whistling:

Opublikowano
ja chce mieć porównania z tej samej marki programu.

Ja bym chętnie zrobił taki pomiar tym programem na adroida, niestety nie mam jak jej kupić bo nie mam karty :(

A niegdzie niestety nie ma wersii bezpłatnej.

Opublikowano

u mnie to jakos nie dziala. wywala: connection error :kwasny::kwasny:

Opublikowano
  • Autor
u mnie to jakos nie dziala. wywala: connection error :kwasny::kwasny:

włączyłeś bluetooth??

Opublikowano

RaceChrono - The GPS Lap Timer

my tym robilismy:wink:

8.0 robiłem w 2 osoby (pasażer 115 Kg) z BRD + FMIC ale bez korekty

i 60 ft w 2.4 s z tego co pamietam

kapcie 225/40/18

NEx mozesz poprawic czas i to spokojnie... bo 20 mertów i masz 40 km/h i robisz to w 3.2s

spokojnie mozna start poprawic do 2.5-2.6:wink:

Opublikowano

tak. pozniej probowalem tez bez i dalej nie dziala

Opublikowano
  • Autor

MAGIC, pewno że można poprawić start, trzeba tylko zapanować nad trakcją, szkoda mi męczyć auta i robić próba za próbą. Mi nie potrzeba się ścigać, chciałem mieć tylko mniej więcej porównanie

Opublikowano

też mam problem z tym programem jak "domialex"... :kwasny: spróbuję jeszcze coś pokombinować...

wypróbuję też program który podrzucił "MAGIC87"

Opublikowano

Ten od MAGICA87 jest beznadziejny bo działa tylko w oparciu o GPS. W telefonach odczyt prędkości jest raz na sekunde więc program jest bardzo niedokładny.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem dlaczego Wam Tempes GTX nie działa skoro u mnie chodzi bez zarzutu. Na innych forach ludzie też dają wyniki i program działa!

Może zainstalujcie wersję v3.1 i zobaczycie czy pójdzie.

Opublikowano
Ten od MAGICA87 jest beznadziejny bo działa tylko w oparciu o GPS. W telefonach odczyt prędkości jest raz na sekunde więc program jest bardzo niedokładny.

Jak bardzo może wynosić ta niedokładność? Bo zrobiłem dwie próby i wyniki były mizerne :facepalm: Później dałem spokój - szkoda sprzęgła...

Spróbuję jeszcze pobawić się z tempes gtx, może uda rozwiązać się problem "connection error". Mam nokię n82, więc powinien program działać...

---------- Post dopisany at 21:41 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

Nie wiem dlaczego Wam Tempes GTX nie działa skoro u mnie chodzi bez zarzutu. Na innych forach ludzie też dają wyniki i program działa!

Może zainstalujcie wersję v3.1 i zobaczycie czy pójdzie.

Jutro spróbuję tą nowszą wersję. Można spytać jaki masz tel?

Opublikowano
  • Autor

Nokia E51

Opublikowano

Jak ktoś ma iPhone to proponuje Dynolicious , bo na iOs nie ma tempes.