Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jak zapiszczeć z Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mielisz papcie na krawężnikach? Przecież to zabójstwo dla zawiechy, nie wspominając już o oponach!!! Kiedyś dawno temu jakiś mądry niemiec usiadł przy swoim biurku i wymyslił napęd quattro właśnie dlatego żeby nie piszczeć! Daj sobie luz z tymi krawężnikami i nierównymi powierzchniami. Gładziudki asfalt +pierwsze krople deszczu w upale, albo ogromna ulewa i jeżdzisz bokami godzinami, bez stresu o zawieche i opony! Uważaj na słupy i może nie szerokiej drogi, ale szerokich łuków życzę!!

Opublikowano

Końcowe wnioski chyba za bardzo wychyliłem sie z tym piszczeniem bo generalnie to lubie popiskiwać w dwuch miejscach oba to wyjazdy 90 stopni na główną drogę na asfalcie oczywiście i tera małe ale jeden ma delikatny próg 3 może 4 cm krawężnik jak wchodze na niego już z ciągiem bocznym koła podskoczą i dam buta to można fajnie trakcje zgubić i piszczy .... a drugi zaś ma pofałdowany asfalt i delikatne koleiny i być może przy dużym ciągu i zmianie powierzchni styku powoduje utratę przyczepności i piszczenie i to chyba głównie od tego zależy a próbowałem na idealnie równym i pupa ..... nic nie chce pisnąć :notworthy:

i tak kocham moje Q

przy takim stylu jazdy niedługo wymienisz przeguby