Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Silnik 2.0 Tdi 140 koni Swieci check mruga kontrolka świec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z silnikiem 2.0 tdi oznaczenie BPW

mianowicie silnikiem szarpie przy odpaleniu i na wolnych obrotach do tego podczas jazdy szarpał i nie miał mocy

po podłączeniu pod Vag-a wyskoczyły błędy na 4 pompowtryskiwaczach i ciśnienie doładowania sprawdziłem wiązke przejścia itp. wymieniłem pompę paliwową w głowicy i problem znikł jak ręką odją nawet obie kontrolki same zgasły silnik jak nowy. Po przejechaniu 500km znów to samo obie kontrolki w ruch silnik podczas palenia szarpie ale podczas jazdy już nie, więć wymieniłem jeszcze raz pompę i filtr paliwa ale już nie pomaga po podłączeniu vaga znów te same błędy.

Miał może ktoś taki problem bardzo prosze o pomoc bo mi już ręce opadają.

Opublikowano

a zrób logi może wtryski ci poszły, bo jak mas błądy PD może być że masz dziabnięte, ja miałem własnie wymiane i jest juz ok'))

Opublikowano

no na początku też obstawiałem pompki ale wszystkie 4 żeby padły to raczej niemożliwe no i po wymianie pompy dwufunkcyjnej przeszło na 500 km

Opublikowano

A czy oleju nie przybywa?

Może uszczelniacze na pompowtryskach.

Opublikowano

Sprawdź wiazke w glowicy- tez sie psuly.

Nigdy nie uwierze ze padły wszystkie 4 PD na raz. Nie ma takiej opcji.

Opublikowano
Sprawdź wiazke w glowicy- tez sie psuly.

Nigdy nie uwierze ze padły wszystkie 4 PD na raz. Nie ma takiej opcji.

W Polsce jest, wystarczy zalać hu...wego paliwa (:

Opublikowano

koledzy powiem tak oleju nie przybywa, wiązka sprawdzona multimetrem na przejścia styki podociskane , a co do paliwa to samochód robi trasy po niemczech i holandi u nas mało co tankowany. wczoraj założyłem pompe z sharana 1.9 TDI PD 115 koni i przeszło ale to już 4 pompa, a poza tym rozebrałem starą i nie ma co się zepsuć prosta jak te z przed 40 lat zębata zastanawia mnie uszczelka pomiędzy pompą a głowicą są tam dwa kanały a uszczelka metalowa i zakładana pare razy :co:

Opublikowano

Tylko metalowa?????

Niedawno zmienialem moja u kupowałem nowa w ASO. Moja była z pierwszego montażu- bo kupiłem ten samochód nowy, i był tylko metal, a ta co kupiłem w ASO miała od strony glowicy taka pianke. Na pytanie: dlaczego? Dowiedziałem sie ze to taka poprawka.

Opublikowano

Uszczelka matalowa pompy tandemowej jest jednorazowego użytku, zakładaj nową i będzie jaśniej ):

Opublikowano

właśnie dzisiaj muszę zamówić uszczelkę i będę zakładał zobaczymy czy będzie ok. ta pompa o której pisałem wyżej z sharana 1.9 TDI pd 115 koni miała dwie uszczelki gumowe i było ok.

---------- Post dopisany 19-08-2012 at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany 16-08-2012 at 09:34 ----------

panowie klapa kolejna pompa i nowa uszczelka skutek silnik chodzi jeszcze gorzej niż na poprzedniej sprawdziłem jakie dają ciśnienie i i wyniki 7 bar każda więc takie jak ma być. Ale co zauważyłem zacisłem wąż od powrotu (nadmiaru) paliwa zaraz za pompą i mrugająca kontrolka się nie pojawia i silnik chodzi ładnie, ściągam żabke z węża i silnik na ponad 2000 obr/min kontrolka świec żarowych zaczyna mrugać i silnik chodzi jakby na 3 cylindry. moje pytanie gdzie idzie całe paliwo pod ciśnieniem 7 barów skoro powrót jest zatkany, no i czemu silnik lepiej chodzi ? Nie jestem pewien ale chyba ciśnie je przez uszczelniacze na pompowtryskach ?

Opublikowano

Nie potrafie tego wytłumaczyć, ale ja bym na twoim miejscu teraz wymienił zaworek zwrotny na filtrze. Koszt 18€ w niemieckim ASO- w polskim nie wiem...