kriss88 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Witam, Poszukuje schematu podcisnien do mojej A4 1.9TDI z 95 roku oznaczenie silnika to 1Z. Nigdzie nie moge tego znalezc ;( Z gory dziekuje za pomoc.
kriss88 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2012 O wielkie dzieki wlasnie o to mi chodzilo
Sztomel Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o układ podciśnienia to OK ale pewnie koledze zależało na sterowaniu turbosprężarką a to już jest schemat ciśnieniowy i niestety ale powyższy schemat jest błędny - znany błąd w ETCE, którego jeszcze nikt nie poprawił. Popatrz jak u Ciebie powinny być prawidłowo podpięte wężyki ciśnieniowe do elektrozaworu N75 na schemacie w tym linku : N75 w AGR.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl i nie pytaj dlaczego podałem Ci schemat z silnika AGR gdyż schemat ten jest identyczny jak w 1Z. W silniku 1Z schemat podciśnień obsługuje tylko serwo hamulców, elektrozawór N18 od sterowania EGR'em i ewentualnie sterowaniem klapą klimatronika (opcjonalnie).
OLIVER Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o układ podciśnienia to OK ale pewnie koledze zależało na sterowaniu turbosprężarką a to już jest schemat ciśnieniowy i niestety ale powyższy schemat jest błędny - znany błąd w ETCE, którego jeszcze nikt nie poprawił. Popatrz jak u Ciebie powinny być prawidłowo podpięte wężyki ciśnieniowe do elektrozaworu N75 na schemacie w tym linku : N75 w AGR.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pli nie pytaj dlaczego podałem Ci schemat z silnika AGR gdyż schemat ten jest identyczny jak w 1Z. W silniku 1Z schemat podciśnień obsługuje tylko serwo hamulców, elektrozawór N18 od sterowania EGR'em i ewentualnie sterowaniem klapą klimatronika (opcjonalnie). Dzieki Tomku za czujność i korektę....Myslę ze kolega Kris88 weźmie to po uwagę
Rekomendowane odpowiedzi