Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie po zawirusowaniu autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem w spalaniu jest bardziej złożony,można jechać dwoma identycznymi autami 1.9tdi,pokonać tą samą trasę w tym samym czasie a spalanie u obu kierowników może być bardzo różne...jeśli ktoś twierdzi że spalanie w 1.9tdi na trasie na poziomie 5.5L to mit to gratulacje dla kierownika auta :banan: dodam że nie mówimy o jezdzie na emeryta,gdyby nie CB Radio...

Opublikowano

mi zdmuchało opaskę z z IC i nie miałem możliwości założenia jej na trasie, więc jechałem do 2tys. obrotów to spalanie z fisa 4.7, ale totalny PSJ :decayed: Jednak podłubany diesel też może być oszczędny:wink:

Opublikowano

Radek myślę że nie można zaliczyć tego spalania (miałeś "niesprawny" samochód ) więc jak sam piszesz - jechałeś inaczej niż zwykle .

Powiem tak: Albo dłubiemy i nie patrzymy na spalanie , albo śmigamy serią i spalanie mamy małe .

Myślę że tak można to w jednym zdaniu powiedzieć .

Opublikowano
Radek myślę że nie można zaliczyć tego spalania (miałeś "niesprawny" samochód ) więc jak sam piszesz - jechałeś inaczej niż zwykle .

Powiem tak: Albo dłubiemy i nie patrzymy na spalanie , albo śmigamy serią i spalanie mamy małe .

no z jednej strony masz racje, z drugiej gdyby utrzymać taki styl jazdy (SIC) przy sprawnym aucie spalanie byłoby myśle podobne, tylko jaki sens ma taka jazda :decayed:

Opublikowano

No Pixeju nie podejrzewałem Cię o takie wypowiedzi... :thumbup1:

Opublikowano

Napijmy sie z tego powodu:decayed:

Opublikowano

Napijmy sie z tego powodu:decayed:

już to czynię przyjacielu :decayed:
Opublikowano

A ja robiłem testy nie raz w VP i nie tylko swoim.

Moja trasa to 30km.Srednia predkosc 100-120.Nieraz tam w zaleznosci od humoru ktos mnie podpusci do 200km/h

Spalanie na Serii jakbym nie probowal to około 6

Po chiipie 4.9-5.2 ta sama jazda.Myslac ze to nie mozliwe znow wsadzilem serie i spalanie rosło.I to nie tylko u mnie.

Liczyłem ze około 0.8 na chipie mam mniejsze.

Zauwazylem tez ze jak lece na chipie srednia predkoscia bez przyspieszen 140-160 pali mi mniej niz na serii.Ale jak sie pedałuje z gazem do oporu.To juz spali wiecej.

Opublikowano

Radek masz 100% racji :thumbup1:

:nose:myślałeś że ja klekotem pomykam to taniej :grin:

Norbi , Buba :polew: :polew: :polew: , aż i ja łyknę za Wasze zdrówko :drinks:

---------- Post dopisany at 23:43 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ----------

Małe sprostowanie : nie mówiłem o spalaniu po programie oczywiście , tylko po "grubszych" modach :whistling:Patryk ma rację :hi: (po programie miałem podobnie) .

Opublikowano
:drinks: ADAM to ile pali twoja?
Opublikowano

Ile wleje , tyle spali :decayed:

W mieście 10-10,5 l /100 , czy to dużo ???? A Twoja ???

Opublikowano

u mnie co prawda to nie miasto ale wokół komina 7,5-8,2 trasa 5,4-6,4

Opublikowano

To ja chyba nie umiem jeździć :facepalm: skoro u mnie takie spalanie ... albo za bardzo zapierd*lam :grin:

Opublikowano

U mnie w trasie spalanie 7-8 l/100 (myślę że Ok) ale przeraża mnie spalanie w mieście (pier*olone korki) :kwasny:

Opublikowano

to chyba mogę uczyć ecodrivingu :decayed: z resztą moja LKW też pali najmniej w firmie :PB98:

Opublikowano
Mi po programie pali mniej niz na seri jak wolniej jezdzie bo jak zapie.dalam na trasie to bierze to samo co przed programem. Rekord to 4 litry ale jazda w nocy wylacznie po miescie bez korkow i na tempomacie do 60km/h

To chyba max. 3'ci bieg wrzucałeś, bo 4'ka przy 60 to zamulanie silnika...

tak jak mowiesz 3 bujam bo do 60km/h wyzej sie nie da

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

AFN bez egr'a z kolektorem od AWX'a programem i po programie wymienioną dmuchawką na AWXową bez korekty do tego automax DMX 4-ro biegowy potrafi mi przy mojej nodze spalić w mieście 10 - 12L na trasie jak się raz uparłem prędkość do 110km/h 4 osoby na pokładzie i pełno bagaży (wyjazd na narty) spalił 5L. Potrafię też sam latać po trasie i max w trasie spalił 8L. Dlatego też dyskusje o spalaniu nie mają żadnego sensu bo wszystko zależy od skrzyni, sposobu jazdy i niema co porównywać miasta np warszawy do miasta "karuz".

Opublikowano
Dlatego też dyskusje o spalaniu nie mają żadnego sensu bo wszystko zależy od skrzyni, sposobu jazdy i niema co porównywać miasta np warszawy do miasta "karuz".

Dokłądnie Moje 1.8T potrafi na trasie spalić 7.2 jak i 9,5 a co do miasta i lotach wokół niego to spalanie od 8,8 do 16,2 ... wszystko zależy od nastroju kierowcy :decayed:

Opublikowano
Dlatego też dyskusje o spalaniu nie mają żadnego sensu bo wszystko zależy od skrzyni, sposobu jazdy i niema co porównywać miasta np warszawy do miasta "karuz".

Dokłądnie Moje 1.8T potrafi na trasie spalić 7.2 jak i 9,5 a co do miasta i lotach wokół niego to spalanie od 8,8 do 16,2 ... wszystko zależy od nastroju kierowcy :decayed:

grzes o ile ci wzrosla moc po wirusie?