djzak Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 o co chodzi z ta klima 2 razy odgrzybialem układ wtryskiwalem ta piane do kratek wszystkich i pod filtr powietrza czekalem az splynie i odrazu nie mily zapach .;/...2 razy to robilem i nic sie nie zmienilo.. cos polecacie?
turzol Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Środek bakteriobójczy psikasz przede wszystkim na parownik, do kratek można tylko doraźnie włożyć sonde i psikać. I polecam spray Wurth do odgrzybiania. Na koniec Wurth AutoFresh pozostawiony na 5 minut w kabinie i masz problem z glowy
djzak Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Środek bakteriobójczy psikasz przede wszystkim na parownik, do kratek można tylko doraźnie włożyć sonde i psikać. I polecam spray Wurth do odgrzybiania. Na koniec Wurth AutoFresh pozostawiony na 5 minut w kabinie i masz problem z glowy parownik jest za zchowkiem tak? ta czarna puszka? po prawej? ---------- Post dopisany at 10:05 ---------- Poprzedni post napisany at 10:04 ---------- Ozonowanie. a gdzie w gdyni w razie comoge zrobic ozonowanie i jakie koszta tego?
karbonek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ozonowanie na długo nie pomaga przy zapuszczonej klimie. Znajmowy ozonował i po 3 tygodniach znowu śmierdziało. Domestosem w parownik i po problemie ;]
Wihajster Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ozonowanie na długo nie pomaga przy zapuszczonej klimie.Znajmowy ozonował i po 3 tygodniach znowu śmierdziało. Domestosem w parownik i po problemie ;] jak juz to raczej roztwór domestosa z woda a nie koncentrat
djzak Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 ale ze jak to zrobic wlac to tam i co dalej?
Bieniek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Przplucz kilka razy.Nastepnie woda.Najlepiej destylowana. Na dole jest otwor spustowy,wiec sobie wyleci. Najlepiej takim spryskiaczem pianujacym,lub mgielkowym.
serfin Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 i ja spróbuje z tym domestosem bo nigdy o tym nie słyszałem, a mialem wczesniej A4 B6 i pryskałem pianką jakąś i w kratki i w podszybie pod maską i bezprośrednio w otwór za schowkiem (ten do którego podłącza się schowek z opcją "lodówki") na parownik i po kilku dniach był ten sam problem, auto sprzedałem bo ktoś powiedział, że to trzeba by było rozebrać cały kokpit wymontować parownik i fizycznie wyczyścić i poskładać wszystko ale to za dużo roboty i b.duże koszty. po 2 latach znów kupiłem A4B6 i w sumie zacząłem coś czuć miesiąc po kupieniu więc dałem na ozonowanie, przez kilka dni było ok ale dziwny zapach powrócił, i pomyslalem, że te B6 już tak mają :/ z tym sposobem na pryśniecie domestosem wypróbuje może pomoże.
rogerwro Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 ale to chyba na parownik od tyłu? od strony przodu samochodu, jak sie tam najlepiej dostać? i w jakich proporcjach ten domestos? czy on nic nie zniszczy?
ksiu85 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Moze ktos zapodac zdjecie jak ten parownik dokladnie wyglada i gdzie dokladnie za schowkiem sie znajduje?bylbym bardzo wdzieczny
grzes1150 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Wszystko na temat odgrzybiania klimy znajdziesz tutaj: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-odgrzybianie-klimatyzacji-27734/
ksiu85 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Wszystko na temat odgrzybiania klimy znajdziesz tutaj: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-odgrzybianie-klimatyzacji-27734/ Dzieki kolego za linka
Rekomendowane odpowiedzi