rawablus Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam wszystkich. Panowie, mam pytanko. Jestem po wymianie hamulców w niuni. Wszystko ładnie pieknie ale założyłem tylne tarcze bez pierscienia abs. Chciałbym sie dowiedziec czy jest możliwosc wyciągniecia starych pierscieni ze starych tarcz, bo jak tak na to patrze to stopień zapieczenia i rdza mówią mi zeby kupic nowe ale z kasą lipa. Ma może ktos jakis knif na to?? Może na gorąco ?? Macałem audiole pierwszy raz z tej strony i niemem pojecia co z tym zrobic.
Dev Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 jezeli nie załozyłes pierścieni to nie masz ABS-u stare sie rozleca po demontazu albo sie pokrzywią w ICarsie koszt 70zł/kpl
rawablus Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Własnie. Po przejechaniu paru km. Zapala sie abs i czerwony wykrzyknik. No nic. Szrpane sie na nowe. Dzieki za info.
flex78 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wymieniałem z tyłu tarcze i bez problemu wybiłem stare pierścienia od strony otworów na śruby bez jakichkolwiek problemów. Póżniej je przeczyściłem szczotką drucianą i nabiłem na nowe tarcze. wszystko działa jak należy. Po co wydawać kasę.
rawablus Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 flex78 a powiedz jeszcze czy wybijałes na żywca czy może przygrzałeś to jakims palnikiem ??
goldi Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 wybijasz normalnie przez otwór od śrub i zakładasz do nowych tarczy
rawablus Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 skoro tak to rano ide powybijac to ustrojstwo. jak sie uda to bedzie git a jak nie to ide po nowe. dam znac jak poszlo. narka i dzieki. ---------- Post dopisany 26-08-2012 at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany 24-08-2012 at 20:14 ---------- temat ogarnięty. stare pierscienie wybiłem bez problemu i nabiłem na nowe . ABS nie swieci , hamulce igła. zamykamy temat.
Rekomendowane odpowiedzi