emarsky Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam, Auto to: A4 B5 1998 1.9 TDi 110KM Mam następujący problem: - Od czasu do czasu samochód zachowuje się jak by był przymulony, nie ma mocy. - Turbina od czasu do czasu chyba się nie załącza. Po ponownym uruchomieniu silnika/dzień po chodzi normalnie. - Samochód nie chce jechać więcej niż 140 KM/h. Filtry/Olej/Płyny wymieniane 2 miesiące temu. Nie tankuje byle czego, najczęściej jest to bardziej wzbogacony ON. Samochód jest zadbany (silnik czysty, nie ma ani kropelki płynów/oleju), nie jest katowany. Służy on jako transport z domu do pracy/czasami w krótszą trasę. Co się dzieje Panowie? Mam udać się do mechanika w celu wyczyszczenia turbiny? Dziękuje za pomoc, Pozdrawiam, Paweł
Ckamil89 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Wiesz co kolego kiedyś kiedyś miałem taki sam objaw w Golfie 3 TDI 90 km i za winę wtedy odpowiadał niejaki zawór N75
emarsky Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Gdzie mogę znaleźć ten zawór N75 w TDi 110KM AFN i czy moge go sam wyczyścić.
Ckamil89 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Ja generalnie nie znam się na takich rzeczach a więc mi to robił mechanik i on mi go faktycznie wyczyścił z tym że u mnie on był przy podszybiu gdzieś a w Audi Jest bodajże gdzieś przy chłodnicy Awaria zaworu n75 w VW Passat 1.9TDi analogicznie jak w pasku i masz tu mniej więcej opis jak to ogarnąć. Pzdr
pioteros Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Stawiam na lopatki turba, potem przeplywomierz, ale zrob logi to bedzie jasne Czesto podejrzewa sie te zaworki ale o wiele czesciej przyczyna jest zawalone turbo tak naprawde Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
Rekomendowane odpowiedzi