Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Z podpiętym przepływomierzem dymi z odpiętym jak ręką odjął

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja bym obstawił na fabrycznie zrypaną przepływke. miałem taki przypadek w poprzednim passacie. po wym. i jakimś może miesiącu strasznie dymiło auto. vag błedu nie pokazał, a zamieniłem z drugiego auta na chwile i było jak fabryka. sprawdz moze taka wer.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
a ja bym obstawił na fabrycznie zrypaną przepływke. miałem taki przypadek w poprzednim passacie. po wym. i jakimś może miesiącu strasznie dymiło auto. vag błedu nie pokazał, a zamieniłem z drugiego auta na chwile i było jak fabryka. sprawdz moze taka wer.

pozdrawiam

hmm, nie bardzo rozumiem. Czyli co polecasz? -zmieniałem przepływomierz dwa razy na nowy jednak za każdym razem nic to nie dawało i tego samego dnia wyjmowałem go ponownie i wkładałem stary ponieważ nadal dymił potężnie. Jak z drugiego auta?

Opublikowano

a czy auto jest po jakimś remapie? skoro z odpiętym przepływomierzem, na domyślnych wartościach nie dymi-to znaczy, ze coś jest skopane, jak podaje wartości rzeczywiste z przepływki...

Opublikowano
  • Autor
a czy auto jest po jakimś remapie? skoro z odpiętym przepływomierzem, na domyślnych wartościach nie dymi-to znaczy, ze coś jest skopane, jak podaje wartości rzeczywiste z przepływki...

Nie robiłem z nim nic od dwóch tygodni czyli od tego czasu kiedy go mam, nie bardzo wiem czy coś takiego było wcześniej robione. Co oznacza ten remap?

Opublikowano

remap, chiptuning-robi się to po to, by zwiększać moc w aucie, może tam jest przyczyna...

Opublikowano
  • Autor
remap, chiptuning-robi się to po to, by zwiększać moc w aucie, może tam jest przyczyna...

Nie sądzę aby coś takiego było tutaj zrobione, niestety muszę kombinować dalej.

Opublikowano

a to może przepływka inna niż ma być?

Opublikowano

Nie sądzę aby coś takiego było tutaj zrobione, niestety muszę kombinować dalej.

ja bym pojechał z tym do jakiegoś dobrego tunera. Jeśli wszystko mechaniczne jest sprawne oraz jest założony poprawny i sprawny model przepływomierza to musi być coś z softem nie tak. Mógł być lekko modyfikowany. Tuner sprawdzi czy jest ori czy było coś mieszane...

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

Siemanko, wczoraj wrociłem od Pana Wojtka z CHIPTUNING R-Performance bardzo gorąco polecam tą firmę jest mistrzem :)! wybawił mnie z problemu wciągu 30minut. Gdzie wcześniej w Siedlcach 4 mechaników nie dawało rady. Tak jak pisałeś Carles i chyba ktoś jeszcze błąd leżał po stronie softu moje autko było modyfikowane i coś tam było spierdolone. W R-PERFORMANCE ustawiono mi auto do fabrycznych ustawień a soft usunięto - autko nie dymi i jest wszystko git, jednak może teraz czuję trochę mniejszą moc auta może wiecie czy coś da się zrobić z tym starym programem jakoś go modyfikować i ustawić lepiej? Dziękuje wszystkim, którzy starali mi sie pomóc!

Opublikowano

jeśli chcesz zrobić dobry program-podjedz do wspomnianego, przez Ciebie P. Wojtka:wink: On na pewno Ci podpowie, co zrobic:decayed:

Opublikowano
  • Autor
jeśli chcesz zrobić dobry program-podjedz do wspomnianego, przez Ciebie P. Wojtka:wink: On na pewno Ci podpowie, co zrobic:decayed:

Tak też zrobię :) kurcze dziś na trasie po tym wgraniu nowego softa wyskoczyła mi kontrolka silnika :/ jakiś błąd, ehh...

Opublikowano

chłopie współczuje:D ja swoje BRD podłączałem 1 w tygodniu do kompa ;/

Opublikowano
  • Autor
chłopie współczuje:D ja swoje BRD podłączałem 1 w tygodniu do kompa ;/

Po czymś konkretnym czy tak po prostu?, nie wiem co mi teraz wywaliło za błąd, ale już się powoli irytuje..

Opublikowano

spokojnie- podepnij kompa i zobacz, co powoduje zapalenie się kontrolki-potem wykasuj i pojeździj, aż znów się zapali i zobacz, czy to ten sam błąd-potem pomyślimy dalej:wink4:

Opublikowano
  • Autor
spokojnie- podepnij kompa i zobacz, co powoduje zapalenie się kontrolki-potem wykasuj i pojeździj, aż znów się zapali i zobacz, czy to ten sam błąd-potem pomyślimy dalej:wink4:

Na komputerze pokazało błąd filtra przeciwpyłkowego? :o - wiem, że i rozrząd mam poprzestawiany czy to też może być powód dymienia, bo jednak auto na zimnym silniku dymi.

Opublikowano

a skąd wiesz, ze rozrząd jest przestawiony?

Opublikowano
  • Autor

Tuner mi powiedział, że jest źle ustawiony koniecznie wymienić na komputerze patrzył.

Opublikowano

no to ustaw rozrząd, a dopiero potem leć na program, ale wcześniej zobacz, co powoduje błąd i kontrolkę silnika, myślę, że delikatnie przestawiony rozrząd nie będzie powodował potężnego dymienia-tu raczej chodzi o dawkę paliwa:eusathink:

Opublikowano
  • Autor
no to ustaw rozrząd, a dopiero potem leć na program, ale wcześniej zobacz, co powoduje błąd i kontrolkę silnika, myślę, że delikatnie przestawiony rozrząd nie będzie powodował potężnego dymienia-tu raczej chodzi o dawkę paliwa:eusathink:

Już sam nie wiem co robić, może to na prawdę wtryski? - chociaż nie wiem. Tuner niby wszystko ustawił dobrze dymi mniej, ale jednak.

Opublikowano

oj jezeli kat synchronizacji bedzie mial okolo 6 stopni na plus czy minus bedzie dymil na zimnym w szczegolnosci.