Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie TYŁ w audi a4/a6 quattro zywotnosc ceny itp ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otoz mam zamiar kupic takie auto i stad moje pytanie jak sprawuje sie zawieszenie tylne w takim aucie, jakie sa koszty ewentualnych napraw;)

Opublikowano

ojciec miał a6 2,5tdi quattro 140KM 97 rok ( nie wiem o jakim roczniku ty myslisz ) i nie było zadnych problemów

pamietam ze po zakupie wymienil zawieche ustawil zbieznosc i jezdzil 2 lata... potem ojciec mial wypadek, walnela w niego babka na rondzie Kaponiera, nie wiedziala ze musi ustąpić

i niestety a -szósteczka kasacja bo strzał był konkretny

nie mniej jednak, gdyby nie ten wypadek ojciec jezdzil by tym do dzis, 6 biegów w manualu to bylo cos pieknego

a koszta ? nie pamietam ile dał ale o cenę zestawu wahaczy mozesz zapytac Toma, Tom77

ma czesci w bardzo przystepnych cenach, polecam

Opublikowano
  • Autor

no wahacze przod to wiem kolego ;) mam b5 przed liftem ale chodzi mi go zawieche na tyle tj wahacze itp ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

tył w Q wyjdzie bardzo podobnie jak przód jeśli nie drożej.....ja zmieniałem na LM 3 lata temu (jakieś 150k km ) i do dzisiaj jest spokój ...polecam :thumbup1:

Opublikowano

jeśli sie sypnie, robisz raz i zapominasz

Opublikowano

Mnie też to czeka..czyli najlepiej zapytać się Toma77.

Orientuje się ktoś ile jest tego z tyłu w quattro do wymiana? Tam chyba są stalowe wahacze więc można tylko tulejki??

Opublikowano

tulejki sie tylko wymienia

Opublikowano

ale za to tulejek jest od groma :decayed:

Opublikowano

koledzy przymierzam się do wymiany tylnych elemntów zawieszenia u Brata Pacient to a4 1.8 quattro adr ile tych tulejek jest i jakie koszty od sztuki gdzie kupowaliśćie ?? czy idzie samemu te tulejki powciskać czy tylko prasa>>??

ma ktoś jakiś polecany sklep gdzie to można kupić?

Opublikowano
ale za to tulejek jest od groma :decayed:

W Quattro pewnie więcej jest,a w FWD z tyłu zauważyłem 2 tuleje tylnej belki, jedną mam lekko popękaną przez lekko utwardzone i obniżone zawieszenie :naughty:

Opublikowano
koledzy przymierzam się do wymiany tylnych elemntów zawieszenia u Brata Pacient to a4 1.8 quattro adr ile tych tulejek jest i jakie koszty od sztuki gdzie kupowaliśćie ?? czy idzie samemu te tulejki powciskać czy tylko prasa>>?

ma ktoś jakiś polecany sklep gdzie to można kupić?

W wahaczach i zwrotnicy to tylko prasa kolego ....nie liczyłem ale było wszystkiego naście sztuk :wink: ..a co do sklepu to najprościej..intercars

Opublikowano

W wahaczach i zwrotnicy to tylko prasa kolego ....

ale taka prasa mechaniczna do 2T da radę:wink:

Opublikowano

Witam! Ja u siebie zmieniałem wszystkie gumy,drążki,łączniki i łożyska z tyłu.Drążki kupiłem na alledrogo jakieś zamienniki, a reszta była lemforder ale to już mechanik kupował w intercars, za wszystko z wymianą zapłaciłem 2600 w tym też dwa dolne wahacze na przód były (TRW) no i zbieżność do tego 100zł z tym że jeszcze coś z przodem jest nie do końca tak jak trzeba i muszę dojść co jest nie teges, a na zbieżności nie ma co oszczędzać i jechać do porządnego warsztatu, już raz miałem wymianę łożyska z tyłu i zbieżność u jakiegoś magika co podobno znał się na rzeczy a zbieżność ustawił śrubami od kątów i po pół roku oba łożyska padły,,może i 2600 wydaje się dużo ale u mnie siedziały jeszcze ori gumy więc ja te wytrzymają połowę tego co ori to prędzej auto się rozsypie ;)

Opublikowano

to drogo Cie to wszystko wyszło:wink: o chyba że z przodem ta cena

Opublikowano

tak z przodem 2600- 2wahacze TRW na przód dolne, nie wiem ile kosztują ale ok 500zł chyba będzie

Opublikowano

tyl tak sie nie sypie jak przod w b5

Opublikowano

Tył pracuje w bardziej ograniczonych zakresach ....dlatego częściej się robi przód

Opublikowano

Moja A4 B5 ma przejechane 260tys km i jeszcze nic nie bylo robione z tylu, przod juz sie odzywa powoli natomiast tyl jest ok

Opublikowano

Bo prawda taka że w tym zawieszeniu z przodu tylko sworznie lecą, a guma trzyma,no a z tyłu praktycznie same gumy ;)

Opublikowano

tylne zawiecha w B5Q jest bardzo solidna

często rdzewieje na wylot górne mocowanie amortyzatora