pisario Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Witam wszystkich. Pytanie jest krótkie - mam problem ze znalezieniem napinacza łańcucha wałka rozrządu (strona pasażera, napinacz jest przy grodzi), czy ktos mi może podpowiedzieć: - czy nr OEM 078109088e lub h jest prawidłowy (VIN mogę dosłać), - czy to się da zamienić na inny napinacz i czego mam w ogóle szukać (nr OEM), - wyjęto mi uszkodzony napinacz z literą C na końcu. Widać, że ktoś kombinował i wstawił taki jak jest po stronie kierowcy. - czy ma ktoś taki do sprzedania? Ogłoszenie dałem w dziale kupię Dzięki za pomoc.
MASATO Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 nie ma szansy założyć napinacza z lewej głowicy do prawej są całkiem inne. napinacz z lewej głowicy ma końcówkę 87 a z prawej 88 rozbierałem silnik 2.4 APS i były następujące numery napinaczy: napinacz lewa głowica: 078109087C napinacz prawa głowica: 078109088C wg. etki silniki: APR, ATX, AQD, APZ, AMM, ARJ, AML, APS mają takie same napinacze łańcuchów
Rekomendowane odpowiedzi