pox Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Witam Dzisiaj tak sobie myślałem nad wykonywaniem logów w samochodzie i wpadłem na pomysł wykorzystania do tego telefonu z systemem Android. Zapytałem wujka google odnośnie takiej możliwości i wyświetliło mi program o nazwie Torque. Interfejs oczywiście na bloototh - koszt chińskiego ok 100PLN. Torque OBD 2 engine diagnostics — Torque Pytanie, czy ktoś korzystał z takiego rozwiązania? Jeżeli tak, to czy można wykonywać logi do pliku na karcie SD? Nie ukrywam że było by to dużo wygodniejsze niż laptop i Vag-COM
MASATO Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 kiedyś kupiłem dla zabawy interface elm-327 na bluetooth INTERFEJS BLUETOOTH ELM 327 2011 PL OBD2 + GRATIS (2579998095) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale niestety nie chciał się połączyć z A4 B5 99 rok. więc pewnie z twoją A4 96 rok też będzie problem. Nowsze auta bez problemu, z tym że w tym programie torque za wiele zrobić się nie da... bardziej dla zabawy niż do diagnostyki
pox Opublikowano 5 Września 2012 Autor Opublikowano 5 Września 2012 Z tym i-fejsem nie działa VAG-COM. A na innych programach sprawdzałeś?
MASATO Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 wiem że vag- com na tym nie działa, używałem go z programem torque na androida, bo tylko po to go kupiłem. z B5 bez cana elm327 blutetooth się nie połączysz. na co dzień do diagnostyki mam vcds-a
pox Opublikowano 5 Września 2012 Autor Opublikowano 5 Września 2012 Faktycznie elm327 nie współpracuje z ODB1, tj z KW1281, ale nic nie stoi na przeszkodzie stworzenia własnego interfejsu BT. Niestety wiąże się to ze stworzeniem zupełnie nowej aplikacji na androida. Co do stworzenia kabla, to myślę że nie jest to większy problem. Aplikacja niestety wymaga posiadanie dużo większej wiedzy, chociaż zapewne są osoby które to potrafią, ale tu potrzebny by był pasjonat, który podjął by się tego.
Rekomendowane odpowiedzi