Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szczelina między pokrywą maski a grilem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu zastanawia mnie pewna "przypadłość", która widzę jest częsta w tych modelach Audi i dotyczy się niestety i mnie.

Otóż miedzy maską a grilem jest widoczna szczelina, maska nie domyka się jakby do końca.

Oto moje zdjęcie:

49bafd74b1797979a4913854b511047618279.jpg

To chyba jest pamiątka po jakiejś przygodzie?

Mało tego, takich przypadków jest więcej, nawet w ogłoszeniach, zupełnie jakby problem był znany:

C25030870_5.jpg

Ale mnie to strasznie denerwuje wiec chciałbym wiedzieć czy można coś na to poradzić i jak?

Przecież to powinno wyglądać tak:

C25848435_2.jpg

Czy tu wystarczy wymiana całego przedniego zderzaka z grillem? Czy problem leży gdzie indziej ??

Opublikowano

Raczej kwestia regulacji i spasowania, po co zderzak zmieniac.

Opublikowano

też tak miałem ale mój magik coś tam poregulował i jest jak powinno być też mnie wkurzało ale obeszło się bez wymieniania grila

Opublikowano

OKi, dzieki Panowie,

to w takim razie jeszcze nie jest tak zle jak sadzilem.

Ale jeszcze pytanko:

Czy zbita szybke od halogena idzie wymienic czy to juz jest zespolone ze zderzakiem ??

Opublikowano

Halogen napewno jest wymienny ale czy da rade dokupić same szkło tego nie wiem, trzeba poszukać na allegro czy są dostępne.

Opublikowano

raczej jest to kwestia regulacji, pamietaj ze masz fotke zrobiona z pod innym katem niz na tym drugim foto, ogolnie szpara jest zawsze choc nie jakas duza

Opublikowano

Zdjecia sa pod roznymi katami ale po to by jeszcze bardziej wyszczegolnic o co mi chodzi. Pierwsze, moje zdjecie jest robione idealnie na wprost. Widac wyraznie szczelina ale tam nie powinno tak byc.

---------- Post dopisany 15-09-2012 at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany 08-09-2012 at 23:07 ----------

Jestescie pewni ze to kwestia tylko regulacji ?

A jezeli spasowanie jest niemozliwe np ze wzledu na to ze auto mialo wczesniej jakas stluczke??

Czy taka sytuacja jest niemozliwa i po naprawie auta to tylko i wylacznie chodzi o staranne wyregulowanie?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Jeśli było uderzone i jest źle poskładane to może być tak, że sie nie da ustawić, trzeba rozebrać i zobaczyć czy jest jeszcze na tyle regulacji.

Opublikowano

OK, ale wowczas nie bedzie to mozliwe nawet z nowym spoilerem, prawda ??

Opublikowano

Odgrzeje temat bo u mnie po wymianie rozrzadu szparka jest delikatnie wieksza, gdzie trzeba regulowac? w zamku? bo tylko tam mam jakies pole do popisu, zawiasy sa ori spasowane wiec ich nie bede ruszal tylko nie wiem jak zabrac sie do tego zamka trzeba go lekko obnizyc