Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny przypadek - uciekające powietrze z kół.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem dziwną przypadłość u siebie w aucie - opony pompuje na 2,4 dodam że mam 235/45/17 po okresie około tygodnia w oponach zostaje jakieś 2,1-2,2. Nie wiem w czym jest problem bo powietrze w żadnym z kół nie ucieka jakoś nadmiernie szybko raczej równomiernie. Czy złe wyważenie felg lub jazda po dziurawych ulicach może powodować takie zjawisko bo już nie wiem co mam o tym myśleć.

Opublikowano

spada temperatura, spada cisnienie

zdejmij koło dmuchnij 3 bary i wrzuć do wanny

Opublikowano
  • Autor

Ta przypadłość męczyła mnie już nawet w czasie wakacji. To widzę że muszę zorganizować jakąś większą wanne bo to jednak kawał opony.

Opublikowano
spada temperatura, spada cisnienie

zdejmij koło dmuchnij 3 bary i wrzuć do wanny

dokładnie, pompowałeś koła i sprawdzałeś ciśnienie na "zimnych" oponach?

Opublikowano
  • Autor

Ja już je dopompowywałem może z 15 raz. Cały czas na jednym kompresorze elektronicznym na orlenie. Pompowałem na rozgrzanych i na zimnych zawsze spada podobnie i to we wszystkich 4 gumach czasami są większe różnice czasami mniejsze.

Opublikowano

prawdopodobnie masz "przeciek" na rantach

wez jakąś butelkę ze spryskiem wlej wode z płynem

i przelec wszystkie koła

cudów nie ma, musi gdzies uchodzic powietrze

Opublikowano

możliwe że dostał sie jakis syf miedzy felge a opone... ale żeby aż w czterech naraz..? :eusathink: podjedź z jedym kołem na wulkanizacje i niech opone zdejmną, porzadnie wyczyszczą felge, opone a przy zakładaniu niech dokładnie posmarują ją smarem, który klei no i jednocześnie uszczelnia

Opublikowano
  • Autor

Z tym klejem też rozważam taką opcje, dodam jeszcze że felgi są po malowaniu (nie proszkowym) normalna akryl półmat, mają pierścienie centrujące i śruby pływające :)

Opublikowano

Jak bym czytał o swoich kołach :grin:

Zaraz po zakupie miałem ten problem (felgi kupiłem z nowymi ale juz założonymi oponami), powietrze uciekało w losowej kolejności z wszystkich kół.

Kuracja: wymiana wentyli na nowe, ja poszalałem i dałem ukryte. Porządne wyczyszczenie felg i gniazd wentyli od środka. Wiertara, delikatna szczotka i hejabanana. Całość na koniec potraktowana ironx.

Felgi czyste praktycznie jak z fabryki, do tego chłopaki w wulkanizacji porządnie wsmarowali tym dziwnym gumowidłem :kox::facepalm: felgi przed załóżeniem opon. Całość śmiga już 2 miesiąc i jest OK.

Opublikowano

A może wystarczy dokręcić wentyle... a jak to nie pomoże, to wtedy kombinować. Koszt wkrętaka do wentyli to 5-10zł.... z tego co kojarze :wink:

Opublikowano

kolego- dominikt1- miałem ten sam przypadek, pomogła wymiana wentylnic na nowe, od tej pory nie mam ubytku powietrza w kołach:hi:

Opublikowano
  • Autor

Ok jutro się zabieram za to na poważnie - dziękuje za rady. Będę informował na bieżąco jak sprawy wyglądają.

Opublikowano

miałem to samo powietrze uciekało między felgą a oponą wyczyściłem porządnie ranty i jest ok

Opublikowano

pierwsze co mi przychodzi na myśl to wyczyszczenie rantów alufelg i wymiana wentylnic. Ja również mam A4 B6 i oponki 235/45/17 i u mnie ciśnienie w oponkach trzyma wzorowo, jednakże ja wyczyściłem alusy sam a jak mi zakładali oczywiście na dziendobry powiedziałem aby wymieniono wentylnice na nowe. Ps. tak odchodząc od tematu wie ktoś czemu nie moge założyć wątku m.in. w dziale "sprzedam" czy nie dopełniłem jakiegoś obowiązku?

edit: ale gafa z mojej strony przeczytalem główny regulamin a nie dopatrzyłem się oddzielnego regulaminu w dziale sprzedaży fiu fiu:facepalm:

Opublikowano
pierwsze co mi przychodzi na myśl to wyczyszczenie rantów alufelg i wymiana wentylnic. Ja również mam A4 B6 i oponki 235/45/17 i u mnie ciśnienie w oponkach trzyma wzorowo, jednakże ja wyczyściłem alusy sam a jak mi zakładali oczywiście na dziendobry powiedziałem aby wymieniono wentylnice na nowe. Ps. tak odchodząc od tematu wie ktoś czemu nie moge założyć wątku m.in. w dziale "sprzedam" czy nie dopełniłem jakiegoś obowiązku?

musisz mieć min 100 postów napisanych w działach technicznych

Opublikowano

tez miałem ten problem po malowaniu felg , musiałem zdemontowac wentyle i obczyscic miejsceich montazu z farby ,juz jest ok ;)