Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] 1.8T 1be DEPO + hid nowe laczki 225/45/17 1be

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Sluchaj a mógłbyś sporządzić listę niezbędnych częsci do montażu i mniej wiecej narzędzia ? :przebiegly:

Opublikowano

Ja zbiorniczek kupiłem za 50 zł :) Spryski koło 160 chyba, i parę innych gratów, nie wydałem na to więcej jak 250-260 zł :) Ja wybrałem się do kolegi mrogala, ponieważ mamy do siebie dośc blisko, a on już to robił i ogarniał temat świetnie :good: Robota miała być zrobiona 1 dnia i się udało :) Do garażu wjechałem koło 16.00 a wyjechałem jakoś koło 3.00-4.00 w nocy. Ułatwieniem u mnie było podpięcie pod włącznik halogenów ze starych lamp bosha, nie trzeba było ciągnąć kabelka i montować nowego przycisku w środku. Czy będę montował halogeny to nie wiem, ale na tą chwilę nie. Spryski działają pięknie, ale zabawy jest z tym dużo oj dużo :decayed:

Opublikowano

musiałbyś się dobrze sprężyć i wszystko sobie przygotować :wink4: Ja się nie spieszyłem bo i tak miałem rozebrany samochód :decayed:

ja u siebie robilem , 2-3 tygodnie :naughty:

u rafalekxa jak zasiedlismy kolo 16 to auto wyjechalo na gotowo o 4 nad ranem :naughty: ale dalem rade :hi: ale to byl maraton hardkor :polew:

dziury u siebie cialem najpierw dziurka wiertelekiem apotem pasowanie i powiekszanie koncoweczka takim frezem na dremlu, dremel jest bezcenny do tych robot :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:[br]Dopisany: 18 Listopad 2009, 16:24_________________________________________________

Ja zbiorniczek kupiłem za 50 zł :)

[/qoute]

doidaj ze te 50 to z wysylka :gwizdanie: czyznie? ja swoj tez kupielm za 30 plna :good: wiec da sie spokojnie kupic, zreszta rafalekxowi tez wyhaczylem na alle zbiorniczek bo by sie chlop sam za to nie wzial :tongue4:

Do garażu wjechałem koło 16.00 a wyjechałem jakoś koło 3.00-4.00 w nocy.

dubel :polew: :polew:

Opublikowano

doidaj ze te 50 to z wysylka :gwizdanie: czyznie? ja swoj tez kupielm za 30 plna :good: wiec da sie spokojnie kupic, zreszta rafalekxowi tez wyhaczylem na alle zbiorniczek bo by sie chlop sam za to nie wzial :tongue4:

dubel :polew: :polew:

nono :decayed: ogólnie to ja bym bez Ciebie tego nie ogarnął, nawet bym się tego nie czepiał i dalej bym jeździł z sikowymi H7kami :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ale jak jest rozwiazane u Was mocowanie dysz spryskiwaczy ? Bo cos mowicie o jakis blaszkach.....Moj mechanik nie jest zadowolony mym pomyslem :D ale musi sprostac :D

Opublikowano

no ja zamontowałem spryski na blaszkach ze zderzaka uciętych, tylko przykręciłem je jedną sróbką, i troszkę to goni, i przy malowaniu mi to zdziobali :kwasny:, także polecam porządnie zamontować, ja muszę ściągnąć zderzak i to poprawić :wink4:

Opublikowano

U mnie to wyglada tak:

25072009935.th.jpg 25072009936.th.jpg

Pomysł i dzieło mrogala :good::notworthy:

Opublikowano

no i jest elegancko, ja zostawiłem na jednej i będę musiał się za to wziąść, ale to już przy rezaniu Halo :kox:

Opublikowano

ale jak jest rozwiazane u Was mocowanie dysz spryskiwaczy ? Bo cos mowicie o jakis blaszkach.....Moj mechanik nie jest zadowolony mym pomyslem :D ale musi sprostac :D

powiem Ci tyle :

Twoj mechanik Cie wyklnie a na koniec wybije Ci zeby tego jestem pewien :good:

To jest robota dla rezacza kogos kto lubi podrzezbic cos z niczego, narobi sie twoj mechanik niewspolmiernie do zarobku :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Aktualizacja:

Odebrałem w końcu auto...Troszke się pozmieniało:

- lampy przód depo z soczewką d2s + HID 4300

- Lampy tyl I lift ori

- Odświeżone audio (nareszcie to gra... :rolleyes: )

- Polerka + zaprawki + naprawione drzwi kierowcy (nowe zawiasy)

Czeka mnie w najbliższym czasie wymiana sprzęgła bo obecne to juz jest żal... :przebiegly:

clipboard01d.th.jpg

dscf7881e.th.jpg

dscf7892.th.jpg

dscf7894.th.jpg

noc.th.jpg

Bylem wczoraj jeszcze na ustawieniu świateł w stacji diagnostycznej. Gośc od razu powiedział że brakuje tutaj spryskiwaczy....

Na Balickiej tam gdzie były instalowane powiedzieli mi że dadzą rade to zainstalować ale... jak ja za części zapłace 300pln a za montaż 500pln to ja dziękuje...Ten system jest potrzebny bo będą się pruć :przebiegly: W nocy nikt mi długimi nie migał a sam byłem pod wrażeniem ilością światła które jest na drodze i jego jakościa....Widziałem tak daleko że sam obniżyłem w mieście zasięg.....

Polecam instalacje bo warto :good:

[br]Dopisany: 21 Listopad 2009, 16:07_________________________________________________Czesc

Chłopaki cos mi jeszcze szumi .... albo łożyska sprzęgła wiskotycznego albo mozliwe ze pompa wspomagania i tu pytanie. Czy jakas taka pompa maxgear za 330pln jest ok ? Miał ktos stycznosc z tą firmą ?

Opublikowano

Auto nabrało wyglądu :good: teraz powodzenia ze spryskami u siebie też musze o tym pomyśleć ale chyba kupie cały zderzak :decayed: pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Chcialbym to zrobic na wiosne (przeglad) a na teraz chyba przykleje na 2-stronnej taśmie nakladki spryskow... :kwasny:

W poniedzialek jadę do mechanika - łożysko wiska bądz pompa wsomagania do wymiany :przebiegly: Jak starczy kasy to jeszcze w tym roku sprzęgło zrobie.

Opublikowano
Chcialbym to zrobic na wiosne (przeglad) a na teraz chyba przykleje na 2-stronnej taśmie nakladki spryskow...

hehe zaj#@^sty patent :decayed: też tak zrobie :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

loco87 :good: Git felunek :wink4:

Opublikowano

miodzio podoba mi się :good: Bocznych kierunków nie zmieniasz??

Opublikowano
  • Autor

Tak zmieniam na białe :) Tylko powiedzcie mi czy bezpośrednio od fabi pasują? Nie chce żadnych innych specjalnych itp.. .zwykłe białe :):good:

Fajnie że się podoba :) Osobiscie nie spodziewałem sie że efekt będzie aż tak dobry :)

-Sluchajcie czy przednie koła mogą wystawać poza obrys błotnika ? Troche się boje że na zakrecie jakwpadne w jakąś dziure to mi upindoli nadkole :decayed:

PS.

Za parę dni pojawią się hdrki :) Autko dodatkowo dostało mycie i wosk z logiem diamencika :):good:

Opublikowano

-Sluchajcie czy przednie koła mogą wystawać poza obrys błotnika ? Troche się boje że na zakrecie jakwpadne w jakąś dziure to mi upindoli nadkole :decayed:

Przy tym zawiasie co masz nie masz się o co bać :wink4: A jakie masz et i jaką szerokość w tej feldze? U mnie przy 8J i et 35 jest git, nadkola po tamtym sezonie całe. Też mam 1BE :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ET48 do tego dystans 20mm. ET podobno zmienia sie na 33. Szerokosc felgi 8J. Zawieszenie 1be. Opony jak wyżej :):tongue4:

Opublikowano

Tak zmieniam na białe :) Tylko powiedzcie mi czy bezpośrednio od fabi pasują? Nie chce żadnych innych specjalnych itp.. .zwykłe białe :):good:

Fajnie że się podoba :) Osobiscie nie spodziewałem sie że efekt będzie aż tak dobry :)

PS.

Za parę dni pojawią się hdrki :) Autko dodatkowo dostało mycie i wosk z logiem diamencika :):good:

Od fabii czy octavii pasuja, sam do siebie kupowalem w skodzie i jest plug&play.