RalphA4 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Witam Posiadam Audi A4 b6 19.TDI 2003r po modzie, na chwile obecna posiadam 5 biegowa skrzynie, chce ja wymienić na 6 bo strasznie brakuje tego 6 biegu. Pytanie jednak na która ? z opini uzutkownikow wybralem skrzynie o oznaczeniu HCK oraz HCF, niestety nie mam pojecia czym one się za bardzo roznią, w ktorej wiekszy v-max, na ktorej lepsze przyspieszenie itp, dodaj jeszcze ramkę z specyfikacja skrzyni moze komuś te cyferki bardziej cos powiedza niż mi. Z góry dziekuje za odpowiedzi <br /><br />
stefan1986 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 jak już wymieniać to zdecydowanie na HCK, ponieważ jest to skrzynia, która ma zdecydowanie dłuższą 6 np. przy 3000 rpm bedziesz miał 180 km/h gdzie na HCF niespełna 160 km/h co za tym idzie ta pierwsza jest zdecydowanie lepsza od drugiej przy po modzonych autach. HCF miałeś w AVF i 2.0 tdi 140 ps, natomiast HCK to skrzynia z wersji 170 ps BRD. Kolega Jarol ma taką założoną u siebie, moc ma podobną do Twojej także możesz się go podpytać o wrażenia z jazdy na nowej skrzyni, które na bank są pozytywne.
hybikaudia4 Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 dołącze sie do tematu też chce wymienić skrzynie na 6 biegową możecie napisać jak to wyglada to samą skrzynie wystarczy zmienić czy sprzegło też ??
Rekomendowane odpowiedzi