dziczek.k Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 mam problem w postaci gdyz silnik faluje na biegu jałowym i trzęsie budą. bardzo czesto pojawia się błąd <00550 - Start of Injection Regulation 17-10 - Control Difference - Intermittent> nie wiem czego może dotyczyć. dodam że nastawnik został wyczyszczony jednak nie można ustawić kąta wtrysku gyż strasznie faluje nie można odczytac konkretnych wartości. Proszę o jakieś porady może ktos miał podobny problem.
Lukasz_N Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 N108 sprawny? Moze nie daje rady doregulowac.
dziczek.k Opublikowano 25 Września 2012 Autor Opublikowano 25 Września 2012 a jak go sprawdzić .. przez vaga czy jest inny sposób?
Audix Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 vag-engine-output tests Podczas testu n108 silnik ma wyraźnie chodzic raz twardo raz miękko (wczesny -późny)
daw2 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Może skoczył pasek... balbo klin na wale sie wyrabia
banshee Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Kolego najpierw sprawdż jaką ustawiłeś dawkę paliwa oraz napięcie na czujniku RSW nastawnika. Jeśli masz złe wartości to autem będzie szarpać i obroty będą falowały...
dziczek.k Opublikowano 1 Października 2012 Autor Opublikowano 1 Października 2012 dodam ze autko na zrobiny program... sprawdzałem czujnik n108 i działczy. może ktoś podpowie jakie optymalne wartości mają byc ustawione...
ruzo Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 sprawdz na vagu jezeli masz dawke ponizej 3mg/r do bedzie tak telepal.
maciek5042 Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 mam podobny problem jak kolega wyżej. tylko u mnie dzieje się tak na zimnym silniku i wtedy dymi. wie ktoś co to może być? dodam że gdy silnik się nagrzeje to nie ma tego problemu tylko na zimnym
dziczek.k Opublikowano 2 Października 2012 Autor Opublikowano 2 Października 2012 sprawdzałem rsw na rozgrzanym motorze i jest 920 chyba trochę za dużo..?
Rekomendowane odpowiedzi