Pawci_o Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Witam. W mojej audiczce szlak trafił odboje z tyłu, wczoraj zakupiłem nowe odboje i osłony (Monroe), nie miałem wczoraj czasu polukać w jaki sposób się demontuje amorki i stąd moje pytanie, podpowiedzcie jakie klucze mi są potrzebne ( pewnie grzechotka z nasadką - muszę sobie kupić) do odkęcenia i skręcenia amorka no i chcę jeszcze wiedzieć czy konieczne jest ściąganie sprężyny? proszę o pomoc.
SzakalA4 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 odkęcasz mocowanie nad nadkolem 2 śruby i jedną na dole. Sprężyn nie ruszasz. nie ma potrzeby. A klucze to nie pamiętam ale nasadka z długą przedłużką około 20 łatwiej odkęcisz mocowanie nad nadkolem.
jelonek98 Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Wcześniej jeszcze nadkole trzeba poluzować lub zdemontować (żeby dostać się do śrub na górze)
Alcodigital_pl Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 Gdzieś na forum widziałem schemat,więc jak znajdę to wrzucę do tego wątku. Nie jest to trudna sprawa,wymaga tylko trochę wprawy,świadczenia no i nie wolno zapominać o nadkolu.
Rekomendowane odpowiedzi