Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dobra pilarka do 900 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie szukam dobrej pilarki w cenie do 900 zł.

Co polecicie?

Potrzebuje pilarkę o mocy 2 KM, do drobnych prac.

Pilarka spalinowa Stihl MS 181 NOWA!! (2668169640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. znalazłem coś takiego co o niej sądzicie?

Opublikowano

pilarka spoko, zmień tylko koszt sprzęgłowy na taki z zębatką pływającą i będzie git.

Opublikowano

Oleomag 370 lepszy wybór a jak chcesz sthila to szukaj jeszcze bez jedynki z tyłu MS 180

Opublikowano

Ja mam stihla 023 od jakichś 12 lat i piła wciąz pracuje na tej samej oryginalnej swiecy,prowadnica tez jest jedna od nowosci.Wymieniałem tylko łańcuchy a tak to praktycznie bezobsługowa.

Opublikowano
Ja mam stihla 023 od jakichś 12 lat i piła wciąz pracuje na tej samej oryginalnej swiecy,prowadnica tez jest jedna od nowosci.Wymieniałem tylko łańcuchy a tak to praktycznie bezobsługowa.

ja takom też mam po ojcu troche już zniszczona ale ta piła zdarła 6 łańcuchów i teraz jest 3 prowadnica zamontowana, ta piła mało pali i jest według mnie najlepsza (takiej to chyba nie zrobią już)

Opublikowano

Na dobrą piłe to troche mało kasy. Tą co wybrałeś ma kartery z tworzywa więc nadaje sie do "niedzielnego" cięcia. Jak tniesz troche więcej to poszukaj może używki. Ja kupiłem za 1400 husqvarne 353 ma metalowe kartery, ale ja tnę około 70 kubików rocznie. Napewno nie kupuj tych chinoli z allegro bo to kasa w błoto. Tego sthila tez dokładnie obejżyi bo PRC lubi je podrabiać.

Opublikowano

za 500-600 zł kupisz używaną stihla 023 napewno pochodzi dłużej jak te nowe stihla za 1000 zł

HUSQVARNA też jest nie zła ale dużo palą . No i podstawa to dobry olej do paliwa bo strasznie podrabiają

Opublikowano

Używam od 5ciu lat bez awaryjnie ms180,do cięcia opału i czasami ciesielki.

Opublikowano

jeśli chodzi o pilarki to tylko stihl robie dachy od hoho i tylko stihl zaufaj:)

teraz są promocje na stihla :wink:

Opublikowano

Na stihl-u 023 mój ziomek pracuje już ze 7 lat w lesie jako pilarz (prawie dzień w dzień) i oprócz podstawowych czynności obsługowych jeszcze nic mu nie wysiadło, ale mówi, że działa już tylko na jakieś 60% początkowej mocy