Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silne kopcenie na biało przy podgrzewaniu szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A próbowaliście spuścić cały płyn z układu, wypłukać nagrzewnice i zalewać tak jak na forum to było opisane?

Opublikowano
  • Autor
A próbowaliście spuścić cały płyn z układu, wypłukać nagrzewnice i zalewać tak jak na forum to było opisane?

nie kolego jeszcze tego nie sprawdzałem.

Opublikowano

Proponuję od tego zacząć :) powietrze w układzie może siedzieć w nagrzewnicy, pod termostatem, w chłodnicy i w bloku slinika. Jeżeli to nie pomoże to trzeba szukać pewnie przyczyn może w uszczelce pod głowicą?

Opublikowano

Co moge powiedziec to to ze w temp.ponizej 5 st.przelewa sie jak jest wiecej jak 5 nie ma togo wiec raczej to przez te swiece w kruccu i innego pomyslu nie mam moze z nimi jest cos nie tak i dlatego jest problem na wekendzie pogrzebie to cos wykminie i dam cyne

Opublikowano

ten ukladzik sam sie odpowietrza po wymianie rozrzadu z pompa wywalilem wszystko co bylo w ukladzie nalalem swiezy plyn i jest oki to nie bmw zeby modły odprawiac przy odpowietrzaniu:grin: moim zdaniem moze byc zasrana nagrzewnica bo swiece sa tylko wkrecone w aluminiowa kształtke i wystaja w srodku 3 preciki wszystko one by mialy powodowac przelewanie?spuscie panowie caly plyn do wiadra i zobacznie co tam wyleci

Opublikowano

tomx mogą powodować to przelewanie ponieważ grzeją miejscowo płyn, ten zaś nierównomiernie nagrzany może się zapowietrzać, wiesz fizyka, ciepły płyn idzie do góry, zimny w dół, obieg jest zamknięty przez termostat i przez pompę na wyłączonym silniku, później zaczyna się mieszać i stąd to przelewanie, tak podejrzewam przynajmniej.

Ja tych świec nie mam w ogóle oryginalnie i u mnie tego zjawiska na 99% nie ma :)

Opublikowano

Potwierdzam w moim przypadku przelew.jest spowodowane tymi swiecami po odlaczeniu zasilania swiec w kroccu nie bylo nic slychac podpiolem i po chwili juz sie zaczelo wiec tak jak przypuszczalem

Opublikowano
  • Autor

no ciekawe:) kolego wkoncu się zmobilizowales i sprawdziles:) kurcze u siebie Tez musze wkoncu cos zrobić:))

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no ciekawe:) kolego wkoncu się zmobilizowales i sprawdziles:) kurcze u siebie Tez musze wkoncu cos zrobić:))

Tu nie o mobilizacje a o temperature mi chodzilo bo wciaz prawie 10 stopni a swiece zalaczaja sie od ponizej 5 i czekalem

Pozdro daj cyne jak sie zmobilizujesz hihihihi

---------- Post dopisany 29-12-2012 at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany 10-11-2012 at 21:16 ----------

Jak tam chlopaki bulga sie czy nie ? co slychac hihihih

Opublikowano

u mnie bulgota wlasnie dzis odpowietrzalem nagrzewnica ale po kilku km znow bulgota gorace powietrze leci ale sie przelewa ciagle

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam to samo cholera tak mnie to denerwuje ale chyba na to lekarstwa nie ma jak jest powyzej 5 stopni ok cicho

---------- Post dopisany 25-01-2013 at 18:28 ---------- Poprzedni post napisany 29-12-2012 at 17:49 ----------

:siema: jak tam leci? cicho czy bulgota?

Opublikowano

witam

u mnie juz cisza powodem bulgotania byl nieszczelny uklad chlodzenia,wezyk od powrotu do zbiorniczka puszczal plyn delikatnie,uklad tracil cisnienie i nagrzewnica ciagle lapala powietrze,stara oryginalna opaska zaciskowa nie spełniała juz swojej roli,po zmianie opasek przy zbiorniczku i nagrzewnicy jeszcze 2 dni bulgotalo i juz cisza,co mnie naprowadzilo na to to brak cisnienia w ukladzie po dluzszej jezdzie,odkrecalem korek a tam ani troche powietrza nie bylo,a przeciez to jest uklad cisnieniowy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No i to jest to kolega sobie z tym poradzil

Ja tez nad tym wlasnie kminie bo cisnienia prawie nie ma

Radek:oklasky: