Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silne kopcenie na biało przy podgrzewaniu szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tez się caly czas zastanawiam, myslalem ze to jest zapowietrzenie się nagrzewnicy-odpowietrzylem a afekt haha zaden; ( kombinowalwm,kombinowalem i odpuscilem staram się to ignorowac:)

Opublikowano

Jak narazie jak u mnie jest za cieplo ale tak jest jak mu sie swiece załączają w króćcu na wyjściu z bloku myślę ze wtedy sie lekko zapowietrza a później jest ok

Opublikowano
  • Autor

Ale u Ciebie słychać to tylko na zimnym???

Opublikowano

U mnie to przelewanie słychać po zgaszeniu silnika jeżeli chociaż na chwile klima była włączona, w innym razie raczej tego nie ma.

PS. Czasem w nocy w lodówce w kuchni też coś takiego słychać ;)

Opublikowano

U mnie to centralnie słychać jak się płyn w nagrzewnicy przelewa, zaobserwowałem to jak jeszcze silnik nie złapie temperatury. Później jest cichutko.

Opublikowano

To przelewanie w nagrzewnicy można usunąć poprzez wyczyszczenie nagrzewnicy.

Opublikowano
  • Autor

hmm wkoncu jakas konkretna odpowiedz... a możesz jeszcze kolego zdradzic jak wyczyscic taka chlodnice?? są do tego jakies środki? pytam bo nigdy tego nie robilem:)

Opublikowano

Ja czyściłem w nastepujący sposób ( zapożyczone z a6klub ):odłączyłem przewody od nagrzenicy,w ich miejsce podłączyłęm dwa przewody po około 1,5m,podłączyłem po to żeby można było napełnić nagrzewnicę wodą z dodatkiem płynu specjalnego do czyszczenia chłodnic,dodam że wodę wlewalem gorącą z czajnika.10 min i płukalem wodą pod ciśniemiem z kranu,cykl gorąca woda-płyn do czyszczenia chłodnic-płukanie kranuwą powtórzyłem 3razy.

Płyn do czyszczenia dostaniesz na stacji benzynowej.

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie za odpowiedz jak troszeczke się ociepli to sprawdze może wkoncu się uda: )

---------- Post dopisany 11-10-2012 at 20:02 ---------- Poprzedni post napisany 10-10-2012 at 13:42 ----------

Przed chwilą miałem pilny wyjazd i wyciągnąłem audi z garażu i tak temperatura ok+7stopni odpalam i po chwili na biegu jałowym zaczyna kopcić:kwasny: szyb nie załączałem więc jednak na bank to tylko zbieg okoliczności :grin::grin: gdy silnik się trochę rozgrzał +-65stopni kopcenie ustało :facepalm: myślę, że faktycznie odpuszczę i nic z tym nie będę dalej robił:wink:

Opublikowano

to jest u mnie tak samo tylko dopoki termostat sie nie ruszy oj olac trzeba i latac ale gdybysmy wspolnie to rozkminili toooo by frajda byla

Teori sie naczytalemi nasluchalem tyle ile pomyslow ma mechanik jak tu wyludzic kase ale ja tylko z ciekawosci ich pytalem az sie paru prosto w galy smialem za pomysly

wedle mnie to przez te swiece w kruccu i po jakims ruchu po wymianie termo albo plynu

zobaczymy tego roku jak narazie nie ma ponizej 5 st.

pozdro ziomki

Opublikowano
  • Autor

No było by fajnie to ogarnąć ale może faktycznie TAK MA BYĆ I KONIEC :grin::decayed: pozdrawiam i dzięki!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

TAK MA BYĆ I KONIEC pozdrawiam i dzięki! nieeee nie mozemy tak myslec bo to popadniemy w olewanie i jazde rupieciami jak ci co nie audi lataja trzeba to ogarnac damy rade panowie odwiedzajcie ten watek i wrzucajcie spostrzezenia

Dzis byl przymrozek i co ? przelewa sie ato co kolega z czyszczeniem up pisal to pomoglo u ciebie ?

ja plukalem jak kupilem autko i wymienialem plyn i nic to nie dalo

czy ta przypadlosc jest tylko w dieslach?

---------- Post dopisany 26-10-2012 at 17:52 ---------- Poprzedni post napisany 11-10-2012 at 21:42 ----------

zapomnieli koledzy o temacie ? co tam slychac w nagrzewnicach ?

Opublikowano
  • Autor

A narazie nic nie ruszałem jakoś nie mogę się do tego zmotywować:facepalm:

Opublikowano

Koledzy nie chcę Was straszyć ale takie przelewanie płynu w okolicach nagrzewnicy miałem w Passacie B5 FL i to był początek końca uszczelki pod głowicą,niektórzy jezdzą z tym objawem pare lat a niektórzy odrazu na warsztat,u mnie poza tym objawem przelewania na poczatku nie było zadnych innych objawów typu mieszanie oleju z płynem itd,pózniej zaczął wypluwac płyn zaworkiem w zbiorniczku wyrównawczym.Na forum Passata jest to obszernie opisane-przelewanie,kamyki czy jakoś tak.

Opublikowano

Przelewanie w nagrzewnicy nie musi od razu świadczyć o uszczelce pod czapką. Na początek to do wymiany termostat i prawidłowo odpowietrzyć układ i jak to nie pomoże to należy czekac na kolejne objawy.

Jak wymieniłem termostat i odpowietrzyłem układ problem z przelewaniem znikł i od 2 lat cisza.

Opublikowano

mi przelewalo po nowej uszczelce ale dobre odpowietrzenie i ustalo :wink:

Opublikowano

ja wlasnie po wymianie rok temu termostatu zaczolem mieć ten problem a np.dzis to mnie cholera brala jezdzilem po miescie to 1 ze sie cholera zagrzac nie chcial to 2 to przelewanie az sie termo otworzy i ustaje

egr mi nie chula zaslepiony byl a teraz z nie uzywania nie dziala ma to jakis zwiazek z grzaniem ?

jaki termo wlozyc czy ori z aso bedzie ori ? czy ze sklepu tylko w innej cenie ? ja juz nie wiem

Opublikowano

termo wachler polecam zadnych tanich bo bedziesz znowu spuszczac plyn i robic bez sensu

Opublikowano

a polecam ori bo reszta to porażka,

Opublikowano

wlasnie taki ma wachler i nie wiem czemu tak sie przelewa moze to i uszczelka czaszki ale zero objawow w tym kierunku ale ,,,,

egr ma wplyw na grzanie?

---------- Post dopisany at 21:14 ---------- Poprzedni post napisany at 13:19 ----------[/sI dopóki termo sie nie otworzy później cicho

co z tym zrobic nie wiem mowia ze uszczelka pod czszka ale 0 objawow

moze pompa wody sie konczy ma to jakis wplyw ?