Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Passat B6 2.0TDI 140KM Highline...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:thumbup1: good job :)
Opublikowano

fajnie działasz :thumbup1::thumbup1:

Opublikowano

Bartek jak tak wszystko wyciągasz i wkładasz do tego auta to nie myślałes o jakiejś próbie wyciszenia go ? Bo wcześniej stwierdzales ze jest głośniej niż w audi ...

Opublikowano
  • Autor
Bartek jak tak wszystko wyciągasz i wkładasz do tego auta to nie myślałes o jakiejś próbie wyciszenia go ? Bo wcześniej stwierdzales ze jest głośniej niż w audi ...

Dobry pomysł ale nie bardzo wiem od czego zacząć - tutaj przydałby się jakiś specjalista w tej dziedzinie...

---------- Post dopisany at 23:26 ---------- Poprzedni post napisany at 23:25 ----------

Dzięki za pozytywy - jeszcze duuuuużo pracy w tym aucie aby wyprowadzić je tak jak sobie wymyśliłem :whistling:

Opublikowano

naprawdę Cię podziwiam :good: jesteście z Grześkiem niesamowici!

Opublikowano

Dobry pomysł ale nie bardzo wiem od czego zacząć - tutaj przydałby się jakiś specjalista w tej dziedzinie...

no ja ci nie pomogę ale jacyś audiofile pewnie są w takich rzeczach obcykani, może ktoś zajrzy w wątek :decayed:

Opublikowano

Dobra robota :thumbup1:

Opublikowano

Dziś za wiele się nie działo - prawa strona dostała lusterko w full opcji (pamięć, składanie, dodatkowe oświetlenie). Co dziwne w Paskach tylko strona kierowcy ma zewnętrzny fotochrom :facepalm:

Jutro lewa strona :wink:

http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/Passat/rightmirror.JPG

No właśnie... mnie też czeka zabawa z lusterkami, dużo roboty z tym? No i właśnie brak fotochromu po stronie pasażera :blink: Może prawe lustro z anglika? :mysli: ciekawe jak z tym kątem co piszecie wyżej... i znalezienie takiego lustra z anglika...

Jeszcze jedno mnie ciekawi, nie myślałeś żeby składanie luster zrobić na pilota? wiem że w B5 dało radę to ogarnąć, ciekawe czy w B6 też się da? Żeby nie bawić się przełącznikiem w drzwiach?

Dopiero znalazłem ten temat... będę śledził :wink: a co do lusterek jeszcze się odezwę jak będę planował zakładać (manual z forum paska już ściągnięty) :wink:

Graty furki, szkoda że to nie CC :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dziś za wiele się nie działo - prawa strona dostała lusterko w full opcji (pamięć, składanie, dodatkowe oświetlenie). Co dziwne w Paskach tylko strona kierowcy ma zewnętrzny fotochrom :facepalm:

Jutro lewa strona :wink:

http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/Passat/rightmirror.JPG

No właśnie... mnie też czeka zabawa z lusterkami, dużo roboty z tym? No i właśnie brak fotochromu po stronie pasażera :blink: Może prawe lustro z anglika? :mysli: ciekawe jak z tym kątem co piszecie wyżej... i znalezienie takiego lustra z anglika...

Jeszcze jedno mnie ciekawi, nie myślałeś żeby składanie luster zrobić na pilota? wiem że w B5 dało radę to ogarnąć, ciekawe czy w B6 też się da? Żeby nie bawić się przełącznikiem w drzwiach?

Dopiero znalazłem ten temat... będę śledził :wink: a co do lusterek jeszcze się odezwę jak będę planował zakładać (manual z forum paska już ściągnięty) :wink:

Graty furki, szkoda że to nie CC :decayed:

Tak sobie myślę, że lusterko z anglika nie będzie potrzebne :wink:

...a to dlatego, że skoro instalacja elektryczna nie przewiduje fotochromu w LHD dla prawego lusterka to pewnie sterownik w drzwiach pasażera i tak nie będzie go obsługiwał (zatem pomijamy go przy prowadzeniu brakującej wiązki). Potrzebujemy tylko szkło podgrzewane + fotochrom (dla Paska RHD dostępne jest tylko asymetryczne) oraz 2-pinowy konektor aby w przypadku potrzeby wymiany wkładu mieć go jak odłączyć :wink: Jeśli chodzi o sam wkład - ASO odpada (chcą 800zł :facepalm:). Średnia cena lusterka full to 400zł (jest szansa, że UK będzie troszkę tańsze).

...no chyba, że zmieniasz lusterka z wersji LOW (w takim przypadku rzeczywiście warto od razu szukać modelu z RHD).

Elektrycznie wygląda to identycznie jak w A4 B6/B7 - zewnętrzny fotochrom jest zasilany przez lusterko wewnętrzne za pomocą 2 przewodów (+ i -). Tą parę kabelków przeciągamy z dachu na lewy słupek A a następnie rozdwajamy i przeciągamy po parce do lewych i prawych drzwi (i dalej do sterowników a z nich już bezpośrednio do szkieł).

...no nic - pomysł się urodził. Teraz trzeba będzie wcielić to w życie (kabelki, piny i takie tam :grin:).

...odpowiadając jeszcze na Twoje pytania:

1) składanie lusterek z pilota jest możliwe ale wymaga zastosowania nie fabrycznego modułu (dlatego póki co odpuszczam temat)

2) do montażu full lusterek (poza nimi samymi :wink:) potrzebujesz jeszcze sterowników w drzwiach w wersji HIGH. Nie może to być byle co - VW co chwilę zmienia generację elektroniki, dlatego dobrze aby dobrany sterownik mieścił się w Twoim przedziale rocznikowym/VIN. No i oprócz tego oczywiście fotele z pełną elektryką i memo (o dołożeniu pamięci do elektrycznych foteli zapomnij). Na koniec jeszcze joy pod składanie i gotowe :thumbup1:

Opublikowano

No mnie interesuje tylko dołożenie luster na full, bo często latam w nocy i wsteczne dobrze ściemnia, a boczne dają po oczach, więc zakładanie tylko jednego fotochroma nadal będzie lipą :decayed: Ale tak jak mówisz sam wkład i połączyć bezpośrednio, tak jak piszesz, powinno działać :eusathink:

No nic poszukam lusterek bliżej wiosny, teraz zawias i oponki na wiosnę bo felgi już kupione :decayed:

A co do większej mocy to co prawda ja mam już CRa, ale podobnie się je modzi jak te PD (podobne wyniki), u mnie wpadła suszarka ze 170 KM i rogal delikatnym programikiem 215 zmajstrował :wink: polecam, autko ładnie się zbiera.

Opublikowano

No skoro Bartek pisze że ma 143KM to też chyba ma CRa

---------- Post dopisany at 13:54 ---------- Poprzedni post napisany at 13:52 ----------

a nie sorry już doczytałem trzy literowy kod silnika więc PD-k :wink:

Opublikowano

---------- Post dopisany at 13:54 ---------- Poprzedni post napisany at 13:52 ----------

bkp to chyba 140KM chyba się Bartkowi pomyleczka trafiła :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie... 140KM, mój błąd. Ale jedzie jak 143KM :polew:

Opublikowano

Dokładnie... 140KM, mój błąd. Ale jedzie jak 143KM :polew:

chciałem ludzi na 3 konie wydymać :whistling::whistling::whistling::whistling: :polew::polew::polew:

czujne są chłopaki nie? :polew::polew::polew:

Opublikowano

Czujne? Toc to juz 7 strona a my dopiero zauwazylismy :wink:

Opublikowano
  • Autor

No tak ale Marcin ma rację... Prędzej czy później ale nic się przed Wami nie ukryje :grin:

Opublikowano

Jeszcze troche i ten badziew :decayed: bydzie lepi dopasiony niz Audiczka :wink::hi:

Opublikowano
  • Autor
Jeszcze troche i ten badziew :decayed: bydzie lepi dopasiony niz Audiczka :wink::hi:

...jeszcze trochę i będziesz chciał się zamienić :grin:

Opublikowano

Chyba na audika :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Chyba na audika :naughty:

Poczekaj cycu aż go skończę :wink: Narazie jest kupa ale będzie OK :grin: