gumis855 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Witam serdecznie wczoraj jadac swoim autkiem Audi A4 b6 1.9 tdi (165 koni po chipie) w manualu zaobserwowalem dziwne zjawisko otow na 4 5 i 6 biegu jak nagle wcisnalem pedal do konca zeby wyprzedzic to predkosc zostala w miejscu a obrotomierz polecial do 4 tys. Dodam ze na 1 2 i 3 biegu jest idealnie jedzie elegancko czy to sprzeglo sie slizga juz i sie konczy? kolega mi powiedzial ze to moze byc jakis tloczek czy cylinder w skrzyni ktory dociska tarcze.
tomek20stencel5 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Pewnie docisk siada, czyli najlepiej całe sprzęgło out.
sebolc Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 ja mam podobnie (b6 1.9 quattro), podpowiedzcie czy dwumas też musze zmienić??? bo to już koszt robi się ok 2 tysiaki ;(((( ewentualnie jak to sprawdzić??? czy samo sprzegło jak zmienie będzie ok??? zaznaczam że tylko na rozgrzanym silniku 4,5,6 bieg tak "przyspiesza" obrotomierz innych sygnałów nie ma tylko albo aż to
Rekomendowane odpowiedzi