Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Licznik 1/2 FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów.

Mam problem z licznikiem 1/2 FIS benzyna, a mianowicie padł mi wskażnik temperatury i wywietlacz się wpalił. Kupiłem używkę i teraz niewiem dokładnie jak sobie poradzić z wymianą pod względem elektrycznym. Jakiego programem można uruchomić licznik żeby działał poprawnie. z góry dzięki za wszelką pomoc.

---------- Post dopisany 05-10-2012 at 16:25 ---------- Poprzedni post napisany 04-10-2012 at 15:39 ----------

W mojej Audi A4 padł mi licznik 8D0920900T, kupiłem licznik 8D0920900B.

Przymierzam się do wymiany licznika i prosiłbym o pomoc od czego zacząć. Z tego co poczytałem w internecie trzeba wymienić wsad licznika, czy jest możliwe wgranie wsadu ze sterego licznika. Jeżeli tak to jaki program trzeba do tego użyć.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.:facepalm::facepalm:

Opublikowano

ogólnie wsad licznika się wgrywa vag-tacho lub vag-commander ale to zależy jaki masz licznik czy VDO czy Jeager bo z tym drugim mogą być problemy bo ja w swoim jeagerze 1/2 fis nie mogłęm nawet zgrać wsadu bo to dziwny licznik proponował bym poczytać temat "Efekt wymiany na licznika Fis" i zmienić swój licznik 1/2 fis na pełny fis :)

Opublikowano

Oki, sprawdzę jutro jaki mam licznik.

---------- Post dopisany 21-10-2012 at 15:23 ---------- Poprzedni post napisany 05-10-2012 at 18:25 ----------

Witam Kolegów, dowiedziałem się że w tych licznikach wystarczy tylko zakodować kluczyk i wszystka powinno hulać. Czy może mi któryś kolega potwierdzić tą informację.

Opublikowano

Reguła jest taka że wystarczy zaadoptować kluczyki zmienić km (niekoniecznie) i powinno banglać. Jedno ale: jak nie posiadasz PIN z nowego i starego licznika to vagiem nie zaadoptujesz (o ile dobrze pamiętam).

Ja miałem problem z jaeger i vag tacho 3.1 mi go w ogóle nie komunikował i stary i kupiony miał ten sam problem. Pociągnołem instalację do fisa (manetka z przełącznikami) reszta p&p i mam fisa anglika. Tobie polecam to samo bo te liczniki jakieś skopane są ( ja mam mój stary jeszcze który odwrotnie pokazuje paliwo-jak jest pusty bak pokazuje pełny i odwrotnie ale nie rosło z upływem paliwa. Działało zero jedynkowo)