Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pływa przód na kałużach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Borykam się z tym problemem od jakiegoś czasu, Gdy wjadę w kałuże, bądź będzie woda w koleinach na drodze, mam wrażenie, żę samochód jedzie gdzie chce, przesuwa go jakby.

wymienione łożysko koła bo miało luz, amory wraz ze sprężynami, zmienione opony na nowe - zero poprawy

Miesiąc temu byłem na przeglądzie, kazałem wszystko dokładnie sprawdzić, okazało się wszystko w porządku, no już sam nie wiem co jest. Rozumiem zjawisko "aquplaningu" ale nie przy 70km/h! poradźcie coś:facepalm:

Opublikowano

na moje oko to tylko winowajcą w takim wypadku są opony... słabe odprowadzanie wody

Opublikowano
  • Autor

Też tak myślałem, kupiłem 4 nowe opony Continental, więc to odpada. Myślałem nad drążkami kierowniczymi bo wyczuwam ostatnio lekkie stuki na kierownicy. Może coś ze zbieżnością?

Opublikowano

wymienisz koncowki to zbieznosc zrobisz przy okazji, skoro i tak mowisz ze nadaja sie do wymiany to zobaczysz sobie czy jest poprawa

Opublikowano

U mnie po kupnie samochodu jadąc prosto (przynajmniej tak trzymałem kiere żeby jechać prosto) samochód sam jechał to w prawo to w lewo. Diagnoza prosta - drążki, ale z tym ciąganiem po koleinach to jaką masz szerokość opony? Przy 225 będzie ciągało po koleinach, może w tym tkwi problem :eusathink:

tym bardziej, że na przeglądzie nic Ci nie znależli

Opublikowano

ja mam kapeć 235 i nic się nie dzieje z samochodem Kolego

Opublikowano
  • Autor

wcześniej miałem 195 i tak samo, pływał jak statek

na dniach będe wymieniał termostat, wisco i drążki to poinformuje jakie rezultaty:wink:

Opublikowano

wymieniłeś amory ze sprężynami, tak? jakie amory, jakie spężyny? (marka, model, nowe, używane)

Opublikowano
  • Autor

amory poliftowe już, wszystko nowe, amory i sprężyny kayaby.

Problem rozwiązany, wymieniłem drążki kierownicze wraz z koncowkami i problem znikł. Mimo, iż nie dało się wyczuć luzów to one byly winne.

Dzięki i pozdrawiam