marcin248 Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Witam mam problem ze spryskiwaczami lamp ori xenon w B5 polift 99r do wymiany wiatraka musiałem zdiąc zerzak i odłączyłem wąż od sprysków, po ponownym złożeniu wszystkiego do kupy sprawdzałem czy spryski działają , pompka działała ale płyn nie leciał , działo się tak kiedyś też po zdjeciu zderzaka ale po kilku dniach prób chyba sie odpowietrzyło bo zaczeło pryskac do w/w sytuacji z wiatrakiem pompka działała , myslałem że też sie odpowietrzy po kilku próbach ale niestety przestała działac sprawdziłem prad dochodzi do pompki , podłączona na krótko do aku spawa styki wiec kupiłem nową 80 zł zapomniałem nazwę na V czy W podłaczyłem i nowa działała ale po złożeniu wszystkiego czyli nadkola i koła wcześniej zalałem wody żeby płynu nie marnowac na próby , było słychac działającą pompkę i inną prace jak zaciagneła wodę dysze lamp podnosiły się (oczywiście przy włączonych światłach drogowych) ale woda nie pryskała , przy przytrzymaniu ręką dyszy uniesionej pod ciśnieniem zamiast sie schowac były uniesione i wtedy jak druga osoba włączała spryski woda pryskała na lampy ,po kilkukrotnych próbach po właczeniu dysze tylko sie podnosciły i nie pryskały ale jak sie podniosły i były utrzymane w górze - wtedy ponowne włączenie sprysków woda pryskała na lampy prób było kilkanaście z odstępami żeby nie spalic pompki ale słychac było że słabnie aż przestała działac, woda dolewana praktycznie co chwila po komunikacie na fisie że mało płynu nie wiem czym tłumaczyc - słabe ciśnienie pompki że nie dawała rady? -zapowietrzony układ?-ew jak odpowietrzyc?? -zagięty wąż podczas montażu zderzaka? raczej wszystko jest jak było ale kto wie ?? co o tym myślicie ? jezdzic się da ale wiadomo że pownno działac
oprych Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 - słabe ciśnienie pompki że nie dawała rady? pompka albo działa albo nie -zapowietrzony układ?-ew jak odpowietrzyc?? metodą prób -zagięty wąż podczas montażu zderzaka? raczej wszystko jest jak było ale kto wie ?? sam musisz to sprawdzic
marcin248 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Opublikowano 6 Października 2012 - słabe ciśnienie pompki że nie dawała rady? pompka albo działa albo nie -zapowietrzony układ?-ew jak odpowietrzyc?? metodą prób -zagięty wąż podczas montażu zderzaka? raczej wszystko jest jak było ale kto wie ?? sam musisz to sprawdzic wyczerpująca odpowiedz dziekuje-liczyłem na coś bardziej konkretnego pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi