witjacrf Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Witam panowie. Szybkie pytanko temperatura 6,5-7C auto po 5 km nagrzewa się już czuć z kratek nawiewu że leci już ciepło (temperatura ok 57C na wskazówce). Standard? Czy też objaw do zmartwień? Bo wiem że DIESLE dłużej się nagrzewają (nie przekraczam na zimnym 2k obrotów).
Biszczan Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Standard w dieslach które nie są wyposażone w webasto http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-elektryczna-nagrzewnica-99896/
mlody67 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Zgadzam się, niestety to standard.
witjacrf Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Czyli mam elektryczną nagrzewnicę tak? I po krótkim czasie niskiej temp.zewnętrznej temperatura szybko będzie się nagrzewało i będzie dmuchało mi ciepłem?
tomyx1307 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Tak,dokładnie,bardzo fajny wynalazek!
matyss___ Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 elektryczna nagrzewnica??u mnie tez szybko sie nagrzewa..w zimie przy -20st tez nie mam z tym problemow..
witjacrf Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Heh dobre znowu kolejny szkopuł,który w mojej B6 mnie zaskoczył A już myślałem że mam jakiś problem z przegrzewaniem się silnika Dobry wynalazek bo moja kobita jest dość marudna jeśli chodzi o temperaturę i wiecznie jej zimno teraz doceni bajer znajdujący się w B6. Dzięki panowie za kolejną pomoc ---------- Post dopisany at 16:10 ---------- Poprzedni post napisany at 16:08 ---------- Zgadzam się, niestety to standard. Wracając do tej wypowiedzi - nie odpowiada ci taki bajer? ---------- Post dopisany at 16:24 ---------- Poprzedni post napisany at 16:10 ---------- I jeszcze wątek znaleziony na forum; "To jest dodatkowe ogrzewanie montowane tylko w silnikach diesla. Włącza i wyłącza się automatycznie przy temperaturze poniżej +5 stopni C (przy włączonym silniku - znaczenie ma także temperatura płynu chłodzącego). Grzałka ta nie działa w trybie ECON. Schemacik podłączenia (Z35 to nasza grzałeczka):" Dodam że ja mam cały czas w trybie ECON temperatura nastawiona na 21C w samochodzie i grzeje ciepłem. Tak powinno być?
alest Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 ....u mnie z kolei nie ma grzałki elektrycznej, ponieważ fabrycznie jest wstawione ogrzewanie postojowe - dla porównania z ogrzewaniem grzałką elektryczną z chwilą uruchomienia silnika i rozpoczęcia jazdy włączam webasto - np. dzisiaj rano temp. 4*C po przejechaniu 5-6km temp silnika na wskaźniku 85-90*C, z kratek zaś wyraźnie ciepłe zaczyna grzać po około 2,5 min...
witjacrf Opublikowano 11 Października 2012 Autor Opublikowano 11 Października 2012 I jeszcze wątek znaleziony na forum; "To jest dodatkowe ogrzewanie montowane tylko w silnikach diesla. Włącza i wyłącza się automatycznie przy temperaturze poniżej +5 stopni C (przy włączonym silniku - znaczenie ma także temperatura płynu chłodzącego). Grzałka ta nie działa w trybie ECON. Schemacik podłączenia (Z35 to nasza grzałeczka):" Dodam że ja mam cały czas w trybie ECON temperatura nastawiona na 21C w samochodzie i grzeje ciepłem. Tak powinno być?
Wihajster Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 to dzaila tylko w trybie "Auto"
witjacrf Opublikowano 11 Października 2012 Autor Opublikowano 11 Października 2012 No właśnie chodzi o moją przypadłość.-Ja nie mam włączonego AUTO Ja mam ustawioną temperaturę po lewej i po prawej na 21C. Włączony tryb ECON i po przejechaniu 3 km bucha mi już ciepłem (na pewno jest to więcej niż 21C) chodzi mi o to czy to norma?
Wihajster Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 teraz jest jeszcze cieplo wiec to normalne
witjacrf Opublikowano 11 Października 2012 Autor Opublikowano 11 Października 2012 Przy temp. 6-7C po przejechaniu 2-3km powinno buchać ciepłem? Na pewno większym od tego który ma ustawiony na climatronic-u(21C)?
Wihajster Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 Przy temp. 6-7C po przejechaniu 2-3km powinno buchać ciepłem? Na pewno większym od tego który ma ustawiony na climatronic-u(21C)? przeciez 21 stopni to nie ustawiasz temperatury jaka ma wylatywac z nawiewów tylko jaka ma byc w kabinie.
Rekomendowane odpowiedzi