SkOs Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Witam po nocy / dluzszym postoju jak odpale silnik to cos mi piszczy/chrobocze w okolicach alternatora jakas rolka pasek ocb? Sasiad mi powiedzial ze to wina napinacza ale jakos nie wiem czy sie zna
polny Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Napinacz albo sprzęgiełko alternatora albo poprostu pasek . A że pasek wraz z wymianą kosztuję ze 60 zł to wymieniłbym go odrazu.....
dante0018 Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Tylko po co wymieniac jak nie wiadomo czy to jego wina. Weź zdejmij pasek i sprawdz rolki, czy jak krecisz reka nie piszcza albo szumią, tak samo alternator.
SkOs Opublikowano 13 Października 2012 Autor Opublikowano 13 Października 2012 ale jak juz silnik sie nagrzeje to juz nie piszczy ;p
flex78 Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 Nagraj ten dźwięk i wrzuć na forum ale jak juz silnik sie nagrzeje to juz nie piszczy ;p
Duch^ Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 Pewnie rolka napinacza albo sprzęgiełko alternatora
goldi Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 a zobacz czy ci napinacz paska alternatora nie skacze na wolnych obrotach jeśli skacze to sprzęgiełko na alternatorze do wymiany bo zaczyna sie zacierać takie są objawy jak już sprzęgiełko alternatora jest do wymiany koszt sprzegiełka alternatora sa dwa rodzaje takzę przy kupnie musisz podać vin i kosztuje to droższe 260 zł mowa o oryginale
..::KoNik::.. Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 Na moje oko po nocy ( wilgoć ) pasek ślizga... jak się zagrzeje silnik ( pasek suchy ) to jest ok mam racje..?
Duch^ Opublikowano 14 Października 2012 Opublikowano 14 Października 2012 ślizga się dlatego że sprzęgiełko może nie chodzić
Rekomendowane odpowiedzi