Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi ociężale się wkręca na obroty. Prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
przeczyść jeszcze tą przepływkę powietrza i przepustnicę (po czyszczeniu adaptacja) powinno pomóc może jest coś brudne i dlatego. A filtr powietrza i paliwa wymieniałeś jak masz lgp to też powymieniaj. Bo jak to będzie brudne to VAG błędu nie pokaże :)

Nie posiadam instalacji LPG. Filtr powietrza wymieniany przy 212 980 km (rok temu), świece przy 218 120 km, a filtr paliwa wymieniony przy 202 194 km. Obecnie mam przejechane ponad 222 tyś km. Wszystko okaże się we wtorek.

Przy przebiegu 185 000 km wymienione sprzęgło i koło dwumasowe LUK.

Opublikowano

Witam. Stawiam na nieszczelną odmę silnika. U mnie był urwany gumowy wąż zaraz przed przepustnicą na dole ( czasem też potrafią pękać te palstikowe kolanka przy bloku silnika 058 103 213 ). Silnik pobierał lewe powietrze i nie reagował na gaz. Vag pokazywał błąd mieszanki.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Okazało się, że to wina czujnika Halla G40.

Gdzie go można znaleźć i jak on wygląda?

Opublikowano

Witam Pozycja 27.

http://htmlimg1.scribdassets.com/27q7gdrb9cm5a3y/images/24-c9c7141490.jpg

Czujnik jest pod plastikową osłoną paska rozrządu , wystarczy że odepniesz metalowe zatrzaski z przodu i z tył , zobaczysz go w przednim górnym rogu głowicy .

Opublikowano

dokłądnie kolego czujnik obok paska rozrządu obok koła zembateko taka muszelka jak będziesz chciał nagrałem ci jak zbiera się mój adr na 2 :)

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest tak, że raz dobrze przyspiesza, a raz przerywa między 3-5 tys obr/min... To pewnie będzie wina tego czujnika... Kupię dobry zamiennik? Czy tylko ASO?

Opublikowano

mam taki do sprzedania ale trzymam dla brata na podmiankę bo też ma problemy z zamulaniem oprzty przyspieszaniu kup używkę... dróga sprawa jak ja miałem kiedytś takie zamulenie to powodem był filtr paliwa latał sobie w środku wkład wymieniłem zalałem do pełna paliwa plus środek do czyszczenia wtryskó i ogień więc zwróć na to uwagę bo mi filtr wytzrymał 8 tys km....

Opublikowano
  • Autor

Problem w tym, że wpisując Halla G40 na Allegro nic nie wyskakuje... Jak ten czujnik się inaczej nazywa?

Opublikowano

Wpisz samo A4 Halla . W opisie musi być podany jego nr 058 905 161B albo 0 232 101 024.

A z ciekawości to VAG jaki błąd Ci pokazał konkretnie , że chcesz go wymienić ?

Jeśli na 100% masz Halla do wymiany to nie dawał bym używki tylko nowy oryginał.

Te czujniki często źle działają w zależności od temperatury i jak kupisz używkę, a objawy nadal pozostaną, to może być że masz pecha i trafiłeś na takiego co pozornie działa ale faktycznie to np. raz działa a raz nie albo działa ale daje nieprawidłowe impulsy ( a to można stwierdzić tylko dobrym oscyloskopem lub diagnoskopem i trzeba jeszcze wiedzieć jakie są impulsy nominalnie wymagane).

Wybór oczywiście należy do Ciebie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wyskoczył błąd czujnika Halla G40

---------- Post dopisany 18-12-2012 at 15:50 ---------- Poprzedni post napisany 24-10-2012 at 16:24 ----------

Czy ten czujnik Halla G40 ma coś wspólnego z czujnikiem położenia wału? Czy to dwa odmienne czujniki?

2811070416

To jest ten czujnik?

Opublikowano

Czujnik Halla, czyli czujnik prędkości wałka rozrządu ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

nie jestem pewien ale on chyba raczej ma za zadanie mierzyć położenie wałka