szwarcu1 Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 Witam wszystkich, Mma problem ze światełkami w swoim aucie. Autko posiada bi-xenon + drl + pełny fis (kolor). 1. W pozycji 0 włącznika, wszystko działa jak należy (oprócz może tego, że czasmai podświetlenie zegarów włącza się że tak powiem na pół gwizdka --> nie świeci pełną mocą). 2. Po przekręceniu wącznika w pozycję "pozycyjne", zapłon wyłączony - brak jakichkolwiek świateł. Po włączeniu zapłonu - włączają się wszytskie światła - także mijania (xenony). Świtała + podświetlenie zegarów włącza sie z opóźnieniem ok 3sek. Podświetlenie zegarów świeci pełną mocą. 3. Po przekręceniu włącznika w pozycję "mijania", zapłon wyłączony, sytuacja jak powyżej. Po włączeniu zapłonu - sytuacja jak powyżej, z tym, że fis wyświetla przepaloną żarówkę podświetlenia tablicy rejestracyjnej (żarówki świecą). Dodatkowo, mogę mrugać światłami drogowymi, ale nie mogę ich włączyć na stałe :-( Wydaje mi się, że mam zamontowany włącznik od audi A6 C5, ale nie wiem czy taki swap jest w ogóle możliwy i czy może powodować takie zachowanie w aucie --> nr włącznika 4B1 941 531 E Z góry dziękuję za każdą pomoc.
domin79 Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 być może że to własnie włącznik robi takie jaja , podjedz gdzieś na spota i podmień od któregoś z chłopaków lub zakup:wink:
szwarcu1 Opublikowano 18 Października 2012 Autor Opublikowano 18 Października 2012 Chyba wybiorę się na jakiś szrot i podmienię na próbę - nie chciałbym wydawać kasy na marne, zwłaszcza że przełącznik który mam jest w idealnym stanie. P.S. Podświetlenie zegarów włącza się tak na pół gwizdka wtedy gdy na włączonym zapłonie / odpalonym aucie otworzy się drzwi. Macie też tak u siebie???
szwarcu1 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Opublikowano 26 Listopada 2012 U... No to cosik mam pokombinowane ---------- Post dopisany 26-11-2012 at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany 19-10-2012 at 07:16 ---------- No i problem rozwiązany Winowajcą całego zamieszania okazał się włącznik - ktoś wcześniej wpakował włącznik prawdopodobnie od A6 (4B1 941 531 E). Po podmianie na oryginalny 8E0 941 531 C wszystko śmiga jak należy
Rekomendowane odpowiedzi