Opublikowano 7 Marca 201313 l dokładkę s-line tył na dwie rurki do avanta B7 jak ktoś ma jeszcze na zbyciu zapraszam na PW:wink:
Opublikowano 7 Marca 201313 l Do wklejania fotek zapraszam tutaj http://a4-klub.pl/b7-crew-172/galeria-b7-zdjecia-filmy-263225/
Opublikowano 9 Marca 201313 l Po pierwsze nie ten wątek. Po drugie wrzuć w znaczniki [ url ] [ /url ]
Opublikowano 9 Marca 201313 l Kilka spraw organizacyjnych jak już kolega wyżej napisał nie ten dział,ale żeby umieszczać ogłoszenia w dziale sprzedam trzeba mieć 100 postów,następna sprawa trzeba się nauczyć wklejać linki do aukcji a wystarczy tylko kopiuj-wklej.Widać jesteś nowicjusz więc wybaczamy
Opublikowano 9 Marca 201313 l Skoro aukcja z allegro zawsze można wrzucić w "Na Każdy Temat / Ciekawe aukcje Allegro, ebay itd."
Opublikowano 9 Marca 201313 l Panowie, trzeba nie trzeba kupować opony do naszych B7'mek z dodatkowym oznaczeniem XL ??? Dokładnie chodzi o rozmiar 225/40 R18, ostatnio miałem z XL i się zastanawiam czy będzie wyczuwalna różnica bez XL.
Opublikowano 9 Marca 201313 l Po co Ci XL ? Wzmacniana opona to jest, tym samym ma ona większy indeks nośności. Taka opona, znajdzie większe zastosowanie w dostawczaku, chyba, że... dużo wozisz tym samym obciążasz auto, wtedy jak najbardziej jest uzasadnione stosowanie, poza tym nie ma sensu bo pewnie jeszcze trzeba dopłacić za taki indeks. Wszystkie wzmacniane, są zazwyczaj twardsze, i wtedy nie zależnie ile masz ciśnienia w oponie to i tak w większym stopniu dostaje zawieszenie na nierównościach w naszym je....... kraju.
Opublikowano 9 Marca 201313 l Opony wzmacniane XL. Kto musi je kupować i dlaczego? - Opony i felgi - Eksploatacja - Wieszjak.pl
Opublikowano 9 Marca 201313 l Wiem co oznacza ten indeks, problem w tym, że jak szukam to większość jest z indeksem XL . I temu pytanie czy jest potrzebna taka opona, jakby nie było masa całkowita w moim przypadku 2T. Ciekawe ile mają ludziska w 3.0TDI z Q W PL to chyba ciężej znaleźć bez , ale coś tam namierzyłem z Fuldy. Dzięki sh_akal, czytałem inny artykuł ale tu trochę przejrzyście napisane.
Opublikowano 9 Marca 201313 l Opony i felgi - GEREX.PL Popatrz tutaj, albo najlepiej zadzwoń. Konkretna Firma którą mogę polecić. Koleś raczej wszystko ciągnie z niemieckich hurtowni. Nietypowe rozmiary tez ściąga
Opublikowano 9 Marca 201313 l Wywalam z zebranych ofert w takim razie definitywnie XL'ki W tym sklepie znalazłem tylko continentale CSC 5 225/40/18. A ma ktoś z was na aucie Fuldy Sportcontrol, rzeczywiście są takie ciche jak mają opisane na tych nowych naklejkach ???
Opublikowano 9 Marca 201313 l Ja mam u siebie vredestein ultrac sessanta 215/40/18 już drugi komplet i jestem z nich bardzo zadowolony
Opublikowano 9 Marca 201313 l Mariusz, W poprzednim (dużo lżejszym) aucie zrobiłem 100kkm na 225/40R18 XL. 1/3 tego dystansu na Fuldach. Generalnie tak jak koledzy pisali- teoretycznie mniejsze ryzyko uszkodzenia opony i felgi na dziurach- ale zawias mocniej obrywa. Fuldy generalnie są dobre jak są nowe (miałem Carat Exelero). Później trochę gorzej- te co ja miałem były z twardej mieszanki- powoli schodziły ale i gorzej kleiły. Jak chcesz to mam do oddania za śmieszne pieniądze 2 opony w interesującym Cie rozmiarze (Micheliny chyba). W sumie są 4- ale nie wiem czy z 1 lub dwoma coś nie było ok (a może są ok- nie pamiętam bo miałem kilka kompletów). Oddam 4 za 300PLN. mają jeszcze mięsa na 2-3 sezony. Odezwij się na priv. ---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ---------- Pomyłka - to są Fuldy Carat Exelero. Kupowałem nówki sztuki. Z tego co pamiętam jedna ma bąbla i inna była kołkowana. (tydzień po zakupie na głównej drodze gwóźdź). 2 powinny być ok. Oddaję całość- bo nie wiem, która jest która Bieżnik- 2 mają około 5,5-6mm, 1 trochę mniej, a jedna ma 7. U mnie się zmarnują- więc jakby ktoś chciał- śmiało. BTW. Masa 3,0 TDI w manualu to 1740kg
Opublikowano 9 Marca 201313 l w samochodzie typu A4 do tego z zawiechą s-line różnica w komforcie pomiędzy oponą XL a nie jest ogromna i nie polecam stosować bez potrzeby
Opublikowano 10 Marca 201313 l Janusz- S-Line to nic. W poprzednim miałem twardy zawias -50mm (amory+sprężyny), poliuretany + opona XL 225/40R18 na Mg/Alu feldze... :grin: Jeszcze żyję BV nie robi na mnie już takiego wrażenia