Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena okazyjna :decayed: nic tylko brać :wink:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 824,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Cena okazyjna :decayed: nic tylko brać :wink:

cena z ASO części z ASO więc :naughty:

Opublikowano

dokładkę s-line tył na dwie rurki do avanta B7 jak ktoś ma jeszcze na zbyciu zapraszam na PW:wink:

Opublikowano

28992435862646488780177.jpg

:slina:

Opublikowano

w nadkola od RS-a to śmiało 20" można zapodać :slina:

Opublikowano

Piękna! I ten kolorek!!! :kox::slina:

Opublikowano

Po pierwsze nie ten wątek. Po drugie wrzuć w znaczniki [ url ] [ /url ]

Opublikowano

Kilka spraw organizacyjnych :wink:

jak już kolega wyżej napisał nie ten dział,ale żeby umieszczać ogłoszenia w dziale sprzedam trzeba mieć 100 postów,następna sprawa trzeba się nauczyć wklejać linki do aukcji :whistling: a wystarczy tylko kopiuj-wklej.Widać jesteś nowicjusz więc wybaczamy :grin:

Opublikowano

Skoro aukcja z allegro zawsze można wrzucić w "Na Każdy Temat / Ciekawe aukcje Allegro, ebay itd." :wink:

Opublikowano

Panowie, trzeba nie trzeba kupować opony do naszych B7'mek z dodatkowym oznaczeniem XL ???

Dokładnie chodzi o rozmiar 225/40 R18, ostatnio miałem z XL i się zastanawiam czy będzie wyczuwalna różnica bez XL.

Opublikowano

Po co Ci XL ? Wzmacniana opona to jest, tym samym ma ona większy indeks nośności. Taka opona, znajdzie większe zastosowanie w dostawczaku, chyba, że... dużo wozisz tym samym obciążasz auto, wtedy jak najbardziej jest uzasadnione stosowanie, poza tym nie ma sensu bo pewnie jeszcze trzeba dopłacić za taki indeks. Wszystkie wzmacniane, są zazwyczaj twardsze, i wtedy nie zależnie ile masz ciśnienia w oponie to i tak w większym stopniu dostaje zawieszenie na nierównościach w naszym je....... kraju.

Opublikowano

Wiem co oznacza ten indeks, problem w tym, że jak szukam to większość jest z indeksem XL :kwasny: . I temu pytanie czy jest potrzebna taka opona, jakby nie było masa całkowita w moim przypadku 2T. Ciekawe ile mają ludziska w 3.0TDI z Q :decayed:

W PL to chyba ciężej znaleźć bez :decayed: , ale coś tam namierzyłem z Fuldy.

Dzięki sh_akal, czytałem inny artykuł ale tu trochę przejrzyście napisane.

Opublikowano

Opony i felgi - GEREX.PL

Popatrz tutaj, albo najlepiej zadzwoń. Konkretna Firma którą mogę polecić. Koleś raczej wszystko ciągnie z niemieckich hurtowni. Nietypowe rozmiary tez ściąga :wink:

Opublikowano

Wywalam z zebranych ofert w takim razie definitywnie XL'ki :decayed:

W tym sklepie znalazłem tylko continentale CSC 5 225/40/18.

A ma ktoś z was na aucie Fuldy Sportcontrol, rzeczywiście są takie ciche jak mają opisane na tych nowych naklejkach ???

Opublikowano

Ja mam u siebie vredestein ultrac sessanta 215/40/18 już drugi komplet i jestem z nich bardzo zadowolony :wink:

Opublikowano

Mariusz,

W poprzednim (dużo lżejszym) aucie zrobiłem 100kkm na 225/40R18 XL. 1/3 tego dystansu na Fuldach.

Generalnie tak jak koledzy pisali- teoretycznie mniejsze ryzyko uszkodzenia opony i felgi na dziurach- ale zawias mocniej obrywa.

Fuldy generalnie są dobre jak są nowe (miałem Carat Exelero). Później trochę gorzej- te co ja miałem były z twardej mieszanki- powoli schodziły ale i gorzej kleiły.

Jak chcesz to mam do oddania za śmieszne pieniądze 2 opony w interesującym Cie rozmiarze (Micheliny chyba). W sumie są 4- ale nie wiem czy z 1 lub dwoma coś nie było ok (a może są ok- nie pamiętam bo miałem kilka kompletów). Oddam 4 za 300PLN. mają jeszcze mięsa na 2-3 sezony.

Odezwij się na priv.

---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

Pomyłka - to są Fuldy Carat Exelero. Kupowałem nówki sztuki. Z tego co pamiętam jedna ma bąbla i inna była kołkowana. (tydzień po zakupie na głównej drodze gwóźdź). 2 powinny być ok. Oddaję całość- bo nie wiem, która jest która :grin:

Bieżnik- 2 mają około 5,5-6mm, 1 trochę mniej, a jedna ma 7.

U mnie się zmarnują- więc jakby ktoś chciał- śmiało.

BTW.

Masa 3,0 TDI w manualu to 1740kg ;)

Opublikowano

w samochodzie typu A4 do tego z zawiechą s-line różnica w komforcie pomiędzy oponą XL a nie jest ogromna i nie polecam stosować bez potrzeby :facepalm:

Opublikowano

Janusz- S-Line to nic. W poprzednim miałem twardy zawias -50mm (amory+sprężyny), poliuretany + opona XL 225/40R18 na Mg/Alu feldze... :grin: :grin: :grin:

Jeszcze żyję :grin:

BV nie robi na mnie już takiego wrażenia :wink: